Lemjot par roņu medību atļaušanu, DAP konsultēsies ar VVD un ekspertiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) lūgumu atļaut roņu medības izskatīs mēneša laikā, konsultējoties ar Valsts vides dienestu (VVD) un apkopojot ekspertu viedokļus, aģentūru BNS informēja DAP pārstāve Inese Pabērza.

«Gadījums ir netipisks, tāpēc tiks rūpīgi ievākta informācija no dažādām saistītajām iestādēm un institūcijām,» pauda Pabērza. DAP konsultēsies ar VVD, dažādām pētnieku institūcijām, kā arī apkopos viedokļus no ekspertiem, kuri strādā ārpus DAP.

«Situācija un jautājums ir ļoti komplicēts un prasīs ļoti daudz dažādas informācijas vākšanu. DAP trūkst gan statistikas datu, gan ekspertu viedokļu par šo tēmu. Ja būs nepieciešams ievākt datus, kas prasa papildus periodu, tad DAP ir tiesības termiņu pagarināt,» informēja Pabērza.

Telekompānijas LNT iepriekš vēstīja, ka DAP no kādas zvejnieku sabiedrības ir saņēmusi lūgumu Carnikavas novadā atļaut nomedīt 20 dzīvniekus, norādot, ka roņi izēd zivis zvejas tīklos.

Šāds jautājums Latvijā nav lemts vairāk kā desmit gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu