«Microsoft» izlaidīs jaunu «Internet Explorer»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Techtree.com

Kompānija «Microsoft» gatavojas izlaist «Internet Explorer 7» pārlūkprogrammu kā patstāvīgu produktu. Par to «Microsoft» dibinātājs [s:5290] savā runā «RSA Conference 2005» atklāšanā Sanfrancisko.

Iepriekš programmatūras giganta pārstāvji ne reizi vien ir runājuši, ka jaunās pārlūkprogrammas vairs neiznāks kā patstāvīgi produkti. Tas tika skaidrots ar to, ka būtiski jaunievedumi pārlūkprogrammā var tikt realizēti, tikai ievērojami modificējot operētājsistēmu. Tas nozīmē, ka «Internet Explorer» tālāka evolūcija ir iespējama tikai ar «Windows» evolūciju.

Taču tagad «Microsoft» plāni ir mainījušies. Pēc Geitsa vārdiem, «Internet Explorer 7» beta versija iznāks jau 2005. gada vasarā. Bet jaunās pārlūkprogrammas galīgais variants parādīsies vēl līdz «Longhorn» operētājsistēmas iznākšanai, kas tiek plānota 2006. gada vidū. Kaut arī precīzu «IE7» iznākšanas datumu Geitss nenosauca, var pieņemt, ka jaunās pārlūkprogrammas debija notiks 2005. gada beigās–2006. gada sākumā.

Tomēr iepriekš sacītais, ka pārlūkprogrammas attīstība prasīs nopietnu izmaiņu ieviešanu operētājsistēmā, aktualitāti nezaudē. No Geitsa runas kļūst skaidrs, ka uzstādīt «Internet Explorer 7» varēs tikai datoros ar «Windows XP» un «Service Pack 2». Agrāko «Windows» versiju lietotājiem vajadzēs samierināties ar pārlūkprogrammas sesto versiju.

«Windows XP SP2» gadījumā «Internet Explorer 7» ne tikai izmantos visus drošības sistēmas uzlabojumus, kas parādījās «Service Pack 2», bet arī pievienos tiem jaunus. Bils Geitss ir solījis, ka jaunā pārlūkprogramma kļūs vēl aizsargātāka. Tās lietotājiem būs vieglāk cīnīties ar spiegu un citām kaitīgajām programmām, kā arī ar interneta krāpnieku paņēmieniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu