Foto: «HP»

Kompānija «HP» laidusi klajā līdz šim jaudīgāko biznesa klases piezīmjdatoru sēriju — atšķirīgus, plānus un vieglus piezīmjdatorus plašam lietojumu klāstam.

Jaunos piezīmjdatorus «HP Compaq nx8200», «nc8230», «nc6200», «nx6100» un «nc4200» vieno tādas kopīgas īpašības kā paaugstināta drošība, ērtāka lietošana un konkurētspējīgas cenas. «HP Compaq 6000» sērijas modeļi Latvijā būs nopērkami no februāra beigām, bet «HP Compaq 8000» — marta beigās. Jauno produktu sēriju cenas mazumtirdzniecībā, atkarībā no komplektācijas, varētu svārstīties no 700 līdz 1800 latiem.

«HP Compaq nx8220», «nc8230» un «nw8240»

Šiem piezīmjdatoriem ir 15,4 collas plats ekrāns, «ATI Mobility Radeon X600» videokarte ar «PCI Express» saskarni fotogrāfiju rediģēšanai un «ATI Mobility Fire GLV5000» darbstacijas veiktspējai.

«HP Compaq nc6220»

Šis piezīmjdators ir 1 collu plāns un viegls (2,13 kg kopā ar ceļojumu moduli vai 2,26 kg ar «MultiBay II» iekārtu), tam ir rūpīgi izstrādāts dizains, kā arī spilgts 14,1 collu liels displejs.

«HP Compaq nx6110» un «nc6120»

Piezīmjdatori ir plāni, viegli, ērti novietojami ar pielāgojamām konfigurācijām, kas maināmas atkarībā no lietotāja vajadzībām un budžeta iespējām.

«HP Compaq nc4200»

«HP Compaq nc4200» ir ļoti jaudīgs piezīmjdators, kas piemērots profesionālim, kuram ir svarīga datora veiktspēja, svars un izmērs.

«HP» biznesa piezīmjdatorus iespējams viegli un ātri pieslēgt pie paplašinājuma bāzes un ar vienu pogu arī ātri atvienot. Tam ir arī atsevišķi nopērkama piezīmjdatora statne displeja noregulēšanai acu augstumā, tādējādi zūd vajadzība iegādāties ārējo monitoru. Visos «HP» piezīmjdatoros iebūvēta «Intel Centrino Mobile Technology».

Piezīmjdatoru akumulatori spēj nodrošināt enerģiju līdz pat piecām ar pusi darba stundām. Lietotājiem ir iespēja  iegādāties «HP Common Travel Battery», kas palielina akumulatora jaudu līdz pat 11 darba stundām, taču būtiski nepalielina datora svaru. «HP Travel Battery» patentētais dizains nodrošina arī ērtu uzlādi. Savukārt «Ambient Light» sensors piemēro displeja spilgtumu apkārējai videi un nodrošina līdz pat 20 procentiem ilgāku akumulatora darbību.

Pretēji konkurentiem, kas piedāvā aizsardzību galvenokārt pret katastrofāliem gadījumiem, «HP Mobile Data Protection System» palīdz samazināt datu bojājumu risku līdz pat 50 procentiem, aizsargājot cieto disku no trieciena un vibrācijas, kas rodas, lietojot piezīmjdatoru ikdienā.

Vairāki piezīmjdatori ir aprīkoti ar «Credential Manager», kas piedāvā lietotājiem vienotu pierakstīšanās iespēju un ērtu daudzo paroļu glabāšanu, kas vajadzīgas piekļuvei mājas lapām, tīkla resursiem un drošam lietojumam. «Credential Manager» uzlabo «HP ProtectTools» drošības komplektu, kurā ietilpst vairākas konfigurējamas aparatūras drošības iespējas, piemēram, integrēts vai papildināts «Smart Card» lasītājs vai iegultā drošības mikroshēma, kas izstrādāta pēc «Trusted Computing Group» standarta.

Daudzos jaunākajos «HP» biznesa piezīmjdatoros ir jaunās programmaparatūras drošības iespējas. Tās, lai identificētu lietotāju jau pirms operētājsistēmas ielādes, izmanto «HP TPM» drošības mikroshēmu. Šī uzlabotā programmaparatūras drošība papildina citas īpašības, piemēram, cietā diska aizsardzību, kas aizsargā pret neatļautu pieslēgšanos piezīmjdatoram un lietotāja datiem, kuri glabājas cietajā diskā pat tad, ja cietais disks ir izņemts un tam piekļūt mēģina no cita datora.

Jaunie piezīmjdatori ir ražoti no triecienizturīgiem magnija sakausējumiem un konstrukciju nostiprinošiem materiāliem. Pret mitrumu izturīgas tastatūras palīdz mazināt bojājumu risku iekšējām detaļām. Atsevišķu modeļu tastatūras lamināta segums pasargā datoru no skrambām, savukārt HP «Panel Protection System» aizsargā displeju no ārējās vides ietekmes, kad dators ir aizvērts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp