Foto: AFI

Šodien, 18. februārī, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete uzdevusi veidot dienesta pārbaudes komisiju, lai noskaidrotu apstākļus, kādos 2004. gada 17. novembrī ministrijas valsts sekretārs Valdis Egle 19 hektārus valstij piederošas zemes ar ēkām Mežaparkā iznomājis jaundibinātai kapitālsabiedrībai.

Par to informē ministres padomniece komunikāciju lietās Laila Spaliņa.

Komisijas uzdevums būs pārliecināties, vai amatpersonu rīcībā nav nekvalitatīvas ierēdņu pienākumu pildīšanas, pilnvaru pārsniegšanas vai dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas pazīmju, kas izpaudušās kā būtisku mantisku zaudējumu nodarīšana valstij.

Ņemot vērā V. Egles atrašanos Abū Dabī (Apvienotajos Arābu Emirātos), valsts sekretāra vietniekam Guntim Vasiļevskim I. Druviete uzdevusi pieprasīt paskaidrojumus no atbildīgām amatpersonām un kontrolēt pārbaudes procesu.

Īpašums Mežaparkā Ezermalas ielā 6 iznomāts SIA «Studentu centrs» par 1500 latiem mēnesī. 19 hektāru zemes Mežaparkā iznomāšana par dzīvokļa Rīgas centrā īrei līdzvērtīgu samaksu nevieš pārliecību par godprātīgu saimniecisku rīcību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp