Kuldīgā 32 gadus veca sieviete, lai nonāvētu savu 2,5 gadus veco bērnu, bija viņam devusi alkoholā un sulā izšķīdinātus medikamentus, šodien žurnālistiem atzina Valsts Kriminālpolicijas priekšnieks Jānis Vonda.

Policija par traģisko gadījumu, kas noticis svētdien Kuldīgā kādā viesnīcā, ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību.

Pēc Vonda teiktā, policija noteikusi vairākas ekspertīzes, arī tiesu medicīnisko un psihiatrisko ekspertīzi, kurās mēģinās rast skaidrojumu notikušajam.

Sieviete likumsargiem spējusi paskaidrot, ka izšķirties par šādu soli viņu pamudinājuši nelabvēlīgie ģimenes apstākļi — šķiršanās no civilvīra, pēc kuras viņa vairs neesot redzējusi jēgu savai dzīvei, bet «līdzi paņemt» viņa bija vēlējusies arī bērnu.

Sieviete skaidrojusi, ka, pirms izšķirties par pašnāvību, viņa bija iegādājusies degvīnu, ko, sajaucot ar sulu un medikamentiem, bija iedevusi dzert arī puisītim. Ar šādu maisījumu mēģinājusi nonāvēties arī pati, bet tas neesot izdevies, tāpēc viņa mēģinājusi pārgriezt sev vēnas, bet arī tas neesot ļāvis nomirt.

LETA jau ziņoja, ka 27. februārī ap plkst. 7.40 policija atrada 1973. gadā dzimušu sievieti un viņas bērnu, kurš bija jau miris.

Sieviete bijusi Vārmes pagasta iedzīvotāja, bet pirms mēneša pārdevusi savu dzīvokli un pārcēlusies uz Skrundu. 2,5 gadus vecais dēliņš sievietei dzimis ārlaulībā, bērnam paternitāte nebija noteikta. Iespējams, viņa pārcēlusies dzīvot pie sava bērna tēva, kurš bijis no Skrundas.

Bez bērna, kuru svētdien atrada nogalinātu, sievietei ir arī 1993. gadā dzimusi meita. Pirms mēneša Vārmes pagasta padomes sekretārei zvanīts no Skrundas policijas, lai iegūtu informāciju par šo sievieti, jo viņas meita sūdzējusies, ka māte slikti ietekmējot meitu — sitot viņu.

Kamēr sieviete dzīvojusi Vārmē, viņa nav bijusi pagasttiesas redzeslokā. Arī sievietes uzvedībā un dzīvesveidā neesot bijušas novērotas nekādas īpatnības, skaidroja pagasta padomē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp