Aizdegas «Ādažu čipsu» ražotne

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas vakarā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks «Latfood» piederošajā «Ādažu čipsu» ražotnē Rīgas rajona Ādažu pagasta Jaunkūlās, faktiski pilnībā nopostot uzņēmuma ražotni. Cilvēki ugunsnelaimē nav cietuši.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ugunsgrēka dzēšanu sāka VUGD Ādažu brigāde, taču vēlāk tika pieprasīti papildspēki no Rīgas. Liesmas uzņēmumā izplatījās aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā.

Uzņēmuma sabiedrisko attiecību pārstāve Rita Voronkova aģentūrai LETA stāstīja, ka dūmi uzņēmumā pamanīti ap plkst. 20. Sākotnēji aptuveni 40 minūtes liesmas centusies apslāpēt vietējā ugunsdzēsēju brigādei, līdz izsaukti papildspēki.

Uzņēmuma pārstāve izteicās, ka, iespējams, mazo dzēšanas jaudu dēļ uguns no trešā stāva telpām pārmetusies uz jumtu, pēc tam dramatiski izplešoties. Uguns ir apņēmusi «Latfood» trīsstāvu ēku, kuras pirmajā stāvā bija ražošanas telpas, otrajā stāvā — biroja telpas un atsevišķas noliktavas, bet trešajā stāvā — arhīvs un laboratorijas.

VUGD priekšnieka vietnieks Ainars Pencis aģentūrai LETA pastāstīja, ka ugunsdzēsēji ir ierobežojuši liesmu izplatību, bet degšanas platību samazināt ir ļoti sarežģīti, un tas pat var apdraudēt glābēju dzīvības. Glābšanas darbi turpināsies vēl vairākas stundas.

Īpaši tika sargātas divas eļļas tvertnes, kas atradās ēkas otrajā stāvā, bet pašlaik ir nogādātas drošībā. Glābēji atzina: ja uguns piekļūtu arī tām, varēja notikt postošs sprādziens.

Pencis pastāstīja, ka lielā karstuma dēļ deformējas ēkas konstrukcijas un tā vietām brūk. Lai arī no liesmām ir izdevies pasargāt uzņēmuma administratīvo korpusu, varot teikt, ka ražošanas un noliktavu telpas ir pilnībā nopostītas.

Glābšanas darbu laikā uzņēmums saviem spēkiem centās no ēkas evakuēt iespējami daudz ražošanas tehnikas un gatavo produkciju.

Ugunsgrēka izcelšanās brīdī ēkā notika produkcijas ražošanas darbi. Uguns tika pamanīta ēkas trešajā stāvā. Uzņēmuma pārstāvji pieļauj iespēju, ka ugunsgrēks izcēlies uzņēmuma arhīvā.

Voronkova stāstīja, ka pagaidām uzņēmuma zaudējumu apmēru nevar noteikt. Uzņēmums bija apdrošināts, un plānots, ka rīt ugunsgrēka vietā ieradīsies apdrošināšanas eksperti, kā arī uzņēmuma akcionāru pārstāvji.

Ugunsdzēsēji nedomā, ka ugunsgrēku varētu būt izraisījusi ļaunprātīga dedzināšana, drīzāk tiek pieļauta iespēja, ka to izraisīja neapdomīga rīcība ar uguni vai elektrības īssavienojums.

Notikuma vietā joprojām strādā aptuveni desmit ugunsdzēsēju brigādes. Tur strādā arī eksperti, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslus. Jautāts, vai varētu būt, ka vietējie ugunsdzēsēji kavējās ar papildspēku izsaukšanu, Pencis norādīja, ka pagaidām to būtu pāragri vērtēt.

VUGD pārstāvjiem bažas rada tas, ka glābšanas darbiem trūkst ūdens — tuvumā esošo hidrantu jauda ir nepietiekama, bet tuvākā ūdenskrātuve jau ir izsmelta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu