Foto: «BMW Sport»

Kompānija «Hewlett-Packard» (HP) arī jaunajā F-1 sezonā, kas sāksies šajā nedēļas nogalē Austrālijā, turpinās atbalstīt «BMW Williams F1» komandu ar savām tehnoloģijām.

«HP» sniegtā tehnoloģiskā atbalsta dēļ jau pirms 2005. gada F-1 sezonas «BMW Williams F1» komandai, veicot datorizētu hidrogāzes dinamikas analīzi, bija iespēja izvērtēt divreiz vairāk automašīnu aerodinamisko modeļu nekā jebkad agrāk. Tādējādi «BMW Williams F1» komandai bija vieglāk izvēlēties piemērotāko automašīnas «FW27» dizainu. Turklāt modernie «HP» pakalpojumi nodrošinās «BMW Williams F1»komandai nepārtrauktu atbalstu trasē visās 2005. gada pasaules «Grand Prix» 19 sacensībās un testa sesijās.

«FW27» aerodinamiskās un struktūras īpašības tika modelētas uz lielas «HP» superskaitļošanas infrastruktūras ar pielāgojamu jaudu, kuru nodrošināja skaitļošanas sistēma, kas atrodas «HP» laboratorijās Bristolē. Šī aparatūra deva iespēju «Williams F1» komandai kontrolēt darba maksimumslodzi.

«HP» tehnoloģija ļāva komandai veikt dizaina simulāciju ar 1,3 terabaitiem aerodinamisko datu. Ar šīm simulācijām komanda varēja optimizēt risinājumus automašīnas priekšējiem un aizmugurējiem spārniem, bremžu un radiatoru pievadiem, netērējot līdzekļus un laiku to izgatavošanai vai testēšanai gaisa plūsmas tunelī. «HP Labs» skaitļošanas aparatūra un jaunas «HP» klasteru platformas «4000 Supercomputer» sistēmas instalēšana palielināja komandas datormodelēšanas iespējas 2005. gadā par vairāk nekā trim reizēm.

«HP» nodrošināja arī atbalstu struktūras analīzes un avārijas testa simulācijām «FW27», kas tika veiktas, izmantojot «HP Integrity» sistēmas. «Williams F1» inženieri izmanto «HP Labs» skaitļošanas aparatūru, lai struktūras un avārijas situāciju analīzei iegūtu augstāku precizitātes līmeni, radot sarežģītus oglekļa savienojuma modeļus, kam vajadzīga desmitkārtīga skaitļošanas jaudas palielināšana.

Kopš 2000. gada «HP» ar savām tehnoloģijām atbalstījusi «BMW Williams F1» komandu, nodrošinot to ar daudzpusīgiem produktiem, tehnoloģijām, risinājumiem un pakalpojumiem. Tajos iekļauti uz «Linux» bāzēti superskaitļošanas risinājumi, bezvadu lokālais tīkls, mobilā skaitļošana, kā arī drukāšanas un attēlveidošanas tehnoloģijas. Tās palīdz F-1 komandai visā tās automašīnas dizaina veidošanas, veiktspējas pārvaldības un ražošanas laikā un nodrošina telemetrijas datus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp