Foto: KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs trešdien atstādinājis no amata biroja Izziņas nodaļas priekšnieku Ilmāru Bodi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Bode plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā nonāca 2002. gada nogalē, kad pēc toreizējā iekšlietu ministra Māra Gulbja rīkojuma par policistu palīgu institūcijas izbeigšanu atklājās, ka Gulbis pats savulaik bijis Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja (ONKAB) darbinieka Ilmāra Bodes palīgs.

Bodes vārds izskanēja arī uzņēmēja SIA «Jaunpagasts plus» īpašnieka un vadītāja Daiņa Peimaņa slepkavības lietā, kuras izmeklēšanā toreizējais ONKAB galvenais inspektors Bodes piedalījās. Lietas iztiesāšanas laikā tiesa vēloties iepazīties ar apsūdzēto liecībām — pirmstiesas izmeklēšanas laikā to nespēja izdarīt, jo Bodes rakstītie pratināšanas protokoli nebija salasāmi.

Bode bija arī tas KNAB darbinieks, kas pērnā gada februārī zvanīja četriem Tautas partijas frakcijas deputātiem un aicināja viņus ierasties birojā, lai varētu ierosināt krimināllietu, tomēr nav paskaidrojis, par ko. Toreiz pašreizējais premjers Aivars Kalvītis (TP) uzskatīja, ka šādi demisionējušais premjers Einars Repše (JL) centās atriebties TP par 18. februāra lēmumu neatbalstīt Repši premjera amatā.

Laikraksts «Diena» šodien ziņo, ka atstādināta biroja amatpersona, kas bijusi atbildīga arī par televīzijas digitalizācijas afēras lietas izmeklēšanu.

Savukārt biroja Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece ar nožēlu apstiprināja, ka par apkaunojošu rīcību, kas nav savienojama ar amatpersonas statusu, no amata pienākumu pildīšanas ir atstādināta biroja amatpersona. Viņa skaidroja, ka apkaunojoša rīcība izpaudusies kā atrašanās darba vietā reibuma stāvoklī un nepiedienīga uzvedība, kas varēja kaitēt darba devēja interesēm un apdraudēt citu darbinieku intereses, tāpēc bija vajadzīga tūlītēja rīcība.

Lai nodrošinātu darba nepārtrauktību, darba materiāli nodoti citām KNAB amatpersonām, piebilda Kurpniece.

Atlaistā darbinieka tiešā priekšniece KNAB vadītāja vietniece Juta Strīķe laikrakstam atzinusi, ka par incidenta detaļām nezinot, par atstādināšanas faktu viņai paziņots dienu pēc tam, kad tas noticis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp