Kanādiete veikalā pirktu omāru nosūta 1400 kilometrus līdz brīvībai

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādas iedzīvotāja vegāne ir nopirkusi pārtikas veikalā omāru un nosūtījusi to līdz dabiskajai videi vairāk nekā 1400 kilometru attālumā, kur tas tika palaists brīvībā, vēsta ASV ziņu aģentūra UPI.

Kristīna Lafheda, kas atrada omāru vietējā pārtikas veikalā Ontārio provincē un nosauca to par Lobiju Džo, dokumentēja šā vēžveidīgā glābšanu videoierakstu vietnē «YouTube».

«Mēs pārtikas veikalā redzējām omāru, kuram apkārt bija dzīvnieki, kas jau bija zaudējuši dzīvību, bet viņš vēl bija dzīvs, un mums kaut kas bija jādara,» rakstīja kanādiete.

«Mēs viņu nopirkām par 20 dolāriem (18 eiro), aizvedām mājās un uzstādījām akvāriju. Tad mēģinājām izdomāt, ka viņu aizvest atpakaļ uz viņa mājām,» stāstīja Lafheda.

Viņa uzzināja, ka šis omārs varētu būt no Jaunskotijas provinces, un sāka meklēt pasta firmu, kas būtu gatava pārvest dzīvus dzīvniekus.

Lafheda vērsās sociālā tīkla «Facebook» interešu grupā «Vegans United» («Apvienotie vegāni») un tur atrada Betu Kentu, kas bija gatava palaist šo omāru brīvībā.

Lafheda aizveda omāru uz pasta pārvadājumu firmas UPS biroju Vinipegas pilsētā un samaksāja apmēram 200 eiro ekvivalentu naudas summu par omāra transportēšanu.

Omārs tika iesaiņots ar avīzēm piepildītā putuplasta kastē un kopā ar Kentu devās 1435 kilometrus tālā ceļojumā uz Jaunskotijas provinci.

Videoierakstā ir dokumentēts, kā Kenta izsaiņoja Lobiju Džo no kastes un ielaida nelielā līcī, kur tas beidzot kļuva brīvs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu