Luksusa zīmolam «Hermes» pārmet sliktus apstākļus dzīvnieku audzētavās

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Dzīvnieku aizstāvji otrdien apsūdzējuši luksusa zīmolu «Hermes» par nepietiekami labu apstākļu nodrošināšanu fermās, no kurām tiek iegūtas dzīvnieku ādas.

Dzīvnieku aizstāvju organizācijas PETA pārstāve Izabella Goeca vērsās pie «Hermes» vadītāja Aksela Dimā saistībā ar video, kurā redzama nežēlīga strausu nogalināšana audzētavā Dienvidāfrikā.

Goeca nopirka «Hermes» akcijas, lai varētu piedalīties ikgadējā «Hermes» akcionāru sapulcē, kur viņai bija iespēja personīgi vērsties pie Dimā. Viņa nosodīja izturēšanos pret dzīvniekiem fermā, ko nodēvēja par «ekskluzīvu piegādātāju tikai «Hermes» zīmolam».

«Vai «Hermes» kādreiz pārtrauks lietot eksotisku dzīvnieku ādas?» viņa jautāja Dimā un citiem uzņēmuma valdes locekļiem.

Dimā atbildēja, ka zīmolam neesot «ekskluzīva strausu ādu piegādātāja», kā arī kompānija «pilnībā izpilda visus priekšnoteikumus sadarbībai ar audzētavām».

«Mēs pieprasām, lai visi partneri ievērotu ne tikai starptautisko likumdošanu, bet arī «Hermes» noteikumus, kas ir daudz stingrāki,» viņš norādīja.

«Hermes» izlaistā paziņojumā teikts, ka zīmola ādas iepērkot no miecētavām, kuras regulāri tiekot pārbaudītas, nevis audzētavām.

Pagājušogad PETA izlaida dokumentālo filmu par nežēlīgu izturēšanos pret krokodiliem un aligatoriem audzētavās Teksasas štatā, ASV, un Zimbabvē. Filmā tika nosodīts arī ādas izstrādājumu ražotājs «Hermes».

Pēc filmas iznākšanas britu dziedātāja Džeina Birkina lūdza «Hermes» neizmantot viņas vārdu zīmola slavenākā dizaina «Birkin» rokassomiņām, kas gatavotas no krokodilādas.

Kompānija «Hermes» tolaik sacīja, ka esot šokēta par audzētavās notiekošo, un solīja izmeklēt apstākļus audzētavās.

Krokodilādas «Birkin» un «Kelly» rokassomiņas ir starp vispieprasītākajām luksusa precēm pasaulē, kaut arī to cena pārsniedz 20 000 eiro. Veikalu piedāvājums nespēj apmierināt lielo pieprasījumu, tāpēc uz slavenākajiem «Hermes» somiņu modeļiem ir rindas.

Jūnijā «Christie's» izsolē Honkongā tika sasniegts rekords par augstāko cenu, kas jebkad izsolē samaksāta par sieviešu rokassomiņu. Koši rozā krokodilādas «Birkin» soma ar briljantiem rotātu aizdari tika pārdota par 222 000 ASV dolāru (201 000 eiro).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu