Foto: biz.ascii24.com

Kompānija «HP» ziņo, ka direktoru padome par kompānijas jauno valdes priekšēdētāju un prezidentu ir ievēlējusi 48 gadus veco Marku Herdu (Mark Hurd).

Marks Herds pievienosies «HP» padomei sākot ar š. g. 1. aprīli un ieņems valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāja Roberta Veimana (Robert Wayman) vietu. Roberts Veimans turpinās pildīt «HP» finanšu direktora pienākumus un būs «HP» padomes loceklis.

Kopš 2003. gada marta Marks Herds ir bijis prezidents korporācijai «NCR», kurā viņš ir attīstījis savu 25 gadus garo karjeru dažādos administratīvos un mārketinga posteņos. Pildīdams «NCR» korporācijas prezidenta pienākumus Marks Herds bija atbildīgs par piecu biznesa vienību darbu. Pirms tam, kā kompānijas biznesa vienības «Teradata» vadītājs, Marks Herds izveidoja to par globālo līderi uzņēmumu datu glabāšanā, apstrādē un analīzē. 2004. gadā korporācijas «NCR» ienākumi bja seši miljardi ASV dolāru, t.i., 7% pieaugums kopš iepriekšējā gada, bet peļņa pieckāršojās — kopā 290 miljoni  ASV dolāru.

Patrīsija Dana (Patrica Dunn), «HP» direktoru padomes priekšēdētāja atzīmē, ka ««HP» direktoru padome izvēlējās Marku Herdu, balstoties uz viņa spēcīgās personības, līdera iezīmēm un iepriekšējo pieredzi, atrodoties nopietnas organizācijas priekšgalā. Jauna «HP» līdera meklējumi bijuši ļoti nopietni, t.i., visus amata kandidātus uzklausījusi un intervējusi visa direktoru padome, kuras izvēle vienbalsīgi bijusi Marks Herds».

Marks Herds, stājoties jaunajā amatā, stāsta: ««HP» ir viena no pasaules varenākajām kompānijām ar labu reputāciju izgudrojumu jomā, talantīgiem darbiniekiem un labām pozīcijām  daudzu produktu un pakalpojumu sērijās. Jūtos pagodināts par iespēju pievienoties «HP» vadītāju komandai un sniegt savu  ieguldījumu «HP» attīstībā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp