Foto: «insure.lv»

Cīņas divkodolu procesoru tirgū ir tikai nesen sākušās, taču tās visu laiku uzņem apgriezienus. Viss sākās ar to, ka «AMD» nedēļu pirms «Intel» iepazīstināja ar sava divkodolu procesora prototipu.

Pēc «Intel» prezentācijas klīda baumas, ka izrādītais procesors esot bijis viltojums un īstenībā «Intel» nemaz nav divkodolu procesoru. Taču vēlāk izrādījās, ka «Intel» tomēr ir divkodolu procesori. «Intel» pat pārspēja «AMD» divkodolu procesoru attīstīšanas tempus un paziņoja par savu divkodolu procesoru piedāvāšanu tirgū, pirms to darīs «AMD». Taču vienā jaukā dienā «AMD» paziņoja, ka tās divkodolu «Opteron» procesoru laišana apgrozībā ir pārcelta un notiks agrāk. Tas ir, 21. aprīlī.

Tagad «[s:6682]» vēsta, ka «Intel» nav samierinājies ar to, ka «AMD» ir soli priekšā. Rezultātā «Pentium4 EE 840 Dual Core» sāks savas gaitas procesoru tirgū jau 18. aprīlī. Šis procesors tiks piedāvāts darbam ar 955X mikroshēmojumu.

«Intel» divkodolu procesori strādāšot tikai ar 955X un 945 mikroshēmojumiem, taču tiek izteikti pieņēmumi, ka tiks atrasti veidi, kā apiet ierobežojumus uz citiem mikroshēmojumiem. Turklāt tiek apgalvots, ka «Nforce4» būs «Intel» divkodolu procesoru atbalsts.

«AMD» un «Intel» cīņas divkodolu procesoru tirgū ir atdzīvinājušas šo nedaudz iesūnojušo tirgus segmentu. Pēdējā gada laikā nekas būtisks, atskaitot procesoru frekvenču palielināšanu, nav noticis. Taču divkodolu procesori ne vien palielinās procesoru jaudu, bet arī paātrinās procesoru attīstības tempus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp