Foto: AFI

Lai arī pasaules meistarsacīkšu laikā TV zvaigznei Janai Duļevskai nākas krietni pasvīst kaut vai tikai uz līdzjutēju soliņa, tomēr Latvijas izlases hokejista Rodrigo Lāviņa sievai šie pavasara notikumi vienmēr ir svētki.


Šogad īpaši, jo viņa devusies līdzi uz Austriju, kur vīru vairāk gan redzēs laukumā, bet nevis savā tuvumā. Jana saka, ka, lai arī izlases treneri nekādus noteikumus, kā sievām un draudzenēm vajadzētu uzvesties, nav uzrakstījuši, tomēr ir savi nerakstīti likumi, kuri tiekot ievēroti.

Pirms spēlēm vētrainām mīlas naktīm sportisti neļaujas, tomēr arī izlikties par beigtu zivi nav ieteicams. Jana ir novērojusi, ka Rodrigo ļoti palīdz emocionāls kontakts ar tuviniekiem, un citreiz mīļa telefonsaruna ir vislabākais dopings pirms spēlēm.

Savukārt pēc smagi zaudētām spēlēm labākais, ko varot darīt, ir vienkārši likt vīru mierā.

Rodrigo arī pārdzīvojumu ziņā ir kļuvis profesionālāks, agrāk vairāk visu ņēmis pie sirds, tagad zaudējumu apsver ar vēsu prātu. Pirms čempionāta Jana izteica cerību, ka šogad priekšsacīkstes mūsējiem izdosies pievārēt ASV un Slovēnijas izlases.

Bet, kamēr tētis ar mammu būs Austrijā, tikām abu gandrīz divgadīgo dēlēnu Martinu uzraudzīs omīšu un vectētiņu komanda. Puikam jau ir savs hokejista ekipējums, un viņš, skatoties spēļu pārraides, jau zina teikt, kurš ir tētis.

Tiesa, beidzamajā laikā Rodrigo Lāviņu vajā traumas un sasitumi. Jana smejas, ka reizēm prese to mēdzot atspoguļot kā nacionālo traģēdiju, taču tuvumā nemaz tik briesmīgi neesot, un viņa taču labāk zina!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp