Foto: mfa.gov.lv

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien pirms ASV prezidenta Džordža Buša vizītes Latvijā, uzrunājot ārvalstu medijus preses konferences laikā Rīgas pilī, norādīja, ka «mēs esam lepni būt Buša draugi».

Prezidente neslēpa savu prieku par to, ka ASV prezidents uz Latviju brauc laikā, kad tiek atzīmēti 4. maijā svētki un tas notiek pirms 9. maija Uzvaras dienas svinībām Maskavā.

«Mēs laipni gaidam Bušu un esam priecīgi un lepni būt Buša draugi, jo mums nav ne derīgo izrakteņu ne naftas, bet ASV prezidents ir patstāvīgi mūs atbalstījis un mēs esam lepni un priecīgi būt viņa draugi,» sacīja prezidente. 

Uzrunas laikā Valsts prezidente ārvalstu medijiem atgādina arī par 9. maija svinību divējādo nozīmi Latvijai, jo neskatoties uz to, ka tika uzveikts nacistu karaspēks, Latvijai šis datums ir arī jaunas okupācijas sākums.

Tāpat prezidente norādīja, ka Latvija ir īpaši priecīga par Buša vizīti, jo Bušs īpaši centīgi atbalsta demokrātijas izplatīšanos pasaulē. Un  Latviaji, kas ir izbaudījusi pakļautību nedemokrātiskam režīmam, tas ir īpaši simpātiski.

Prezidente arī komentēja Putina izteikumus Vācijas mediju pārstāvjiem, kur viņš retoriski jautāja: «[s:7197].» Prezidente norādīja, ka viņasprāt pilnīgi pietiktu ar vienu reizi.

Igaunijas žurnālists arī jautāja, vai šie izteikumi neliks prezidentei mainīt savu lēmumu par došanos uz 9. maija svinībām Maskavā, jo cik tad viņa varot to izturēt?(How much can You take?). Vaira Vīķe-Freiberga atbildēja, ka viņa spējot izturēt daudz, jo par prezidentiem nekļūst cilvēki, kas nespēj izturēt «karstumu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp