Rīgas domniece Marika Žuravļova («Dzimtene»/LSP) uzskata, ka šodienas Vides komitejas deputātu balsojums par viņas atcelšanu no komitejas priekšsēdētājas amata bijis nelikumīgs.

Sarunā ar aģentūru LETA Žuravļova apgalvoja, ka pirms balsojuma par komitejas priekšsēdētājas atcelšanu viņa paziņojusi pārējiem deputātiem, ka šajā balsojumā un komitejas sēdē nepiedalīsies. Līdz ar to komitejas sēdē nav bijis kvoruma.

Taču Žuravļova pēc šī paziņojuma nepameta komitejas telpu kopā ar partijas «Jaunais laiks» un apvienības «Dzimtene»/LSP deputātiem, kā arī nepaziņoja par sēdes slēgšanu kvoruma trūkuma dēļ, novēroja aģentūra LETA.

Deputāte skaidroja, ka komitejas telpu nav atstājusi un turpinājusi vadīt sēdi, jo priekšlikums par viņas atcelšanu no amata bijis negaidīts un viņa cerējusi uz konstruktīvu sadarbību ar komitejas locekļiem.

Viņa uzskata, ka opozīcijas deputātu iebildumi pret viņu kā komitejas priekšsēdētāju ir «formāli un tukši», tiem nav nekāda pamatojuma.

Žuravļova teica, ka apvienības «Dzimtene»/LSP frakcija rītdienas Vides komitejas ārkārtas sēdē plāno paziņot, ka šīsdienas balsojums par viņas atcelšanu no amata ir nelikumīgs.

Komitejas loceklis Dainis Īvāns (LSDSP) aģentūrai LETA teica, ka Žuravļova mēģina vienpersoniski ierakstīt protokolā, ka šī balsojuma laikā viņa nav piedalījusies komitejas sēdē, kas neatbilst patiesībai.

Savukārt Žuravļova noraidīja pārmetumus par mēģinājumu viltot protokolu un uzsvēra, ka viņa tiešām nepameta komitejas telpu, taču paziņojumu par to, ka komitejas priekšsēdētāja nepiedalīsies balsojumā, esot dzirdējuši pārējie deputāti, kas arī ierakstīts protokolā.

Jau ziņots, ka šodien pēc domnieka Gundara Bojāra (LSDSP) priekšlikuma septiņi no astoņiem Vides komitejas locekļiem nobalsoja par Žuravļovas atcelšanu no ieņemama amata. Vides komitejas priekšsēdētāja pēc balsojuma iebilda, ka, viņai nepiedaloties balsojumā, nav nodrošināts kvorums, taču pārējie domnieki norādīja, ka komitejas priekšsēdētāja nepameta sēdi, tādēļ balsojuma laikā kvorums — astoņi no 15 deputātiem — bija nodrošināts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp