Foto: Reklāmas foto

Nupat beigusies pieteikšanās starptautiskajam bērnu dziesmu konkursam, kas šogad notiks Beļģijas pilsētā Haseltā. Pirms tam gan visi dalībnieki piedalīsies arī pašmāju nacionālajā atlasē.

«Eirovīzijas» bērnu dziesmu izpildproducents Latvijā Aivars Auziņš stāsta, ka arī šogad bērni izrādījuši lielu interesi, sūtot savus pieteikumus nacionālajai atlasei. Pagaidām gan precīzi dati vēl nav apstiprināti. «Mums pašiem vislielākais pārsteigums ir bērni ar fantastiskām balsīm, par kuriem brīnāmies — kur viņi bijuši līdz šim?» saka Auziņš.

Iespējams, ka šogad (atšķirībā no iepriekšējiem gadiem) starptautiskā konkursa finālā skatītāju balsojuma rezultāti netiks paziņoti no katras valsts.

Kā stāsta «Eirovīzijas» bērnu dziesmu konkursa Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska, iespējams, ka visu valstu pārstāvji dosies uz Beļģiju, kur tiešraidē paziņos savas valsts skatītāju balsojuma rezultātus.

Auziņš gan uzsver, ka, viņaprāt, konkursā balsošana vispār būtu jāatceļ. «Man šķiet, ka šo pasākumu vajadzēja rīkot kā festivālu, kur satiekas dažādu valstu talantīgākie bērni. Jo bērnam tā ir liela psiholoģiska trauma, ja viņš konkursā paliek pēdējā vietā. Bet mūs jau neviens neklausās. Mums atbild, ka bērni ir jāsagatavo kā uzvarai, tā arī zaudējumam,» saka Auziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp