Foto: Inga Kundziņa

…bez kuru zināšanas nodarboties ar to būtu pavisam nepieklājīgi…

1. Peļu tēviņiem vajadzīga viena minūte, lai izlemtu, vai konkrētā pele der dzimumpartneres lomai. Vīriešiem nepieciešamas divas trīs sekundes, lai pretimnākošā sievietē saskatītu pievilcīgu seksuālu objektu.

2. Par sievietēm stāsts ir daudz garāks. Pārdomām par to, vai konkrētais vīrietis varētu būt piemērots dzimumpartneris, viņai vajadzīgas veselas astoņas sekundes.

3. Vidēji puse sieviešu domā, ka priekšspēles glāstiem jāaizņem ne mazāk kā trešdaļa no visa seksuālā akta. Šie dati gan atšķiras par dažādu tautību sieviešu viedokļiem. Piemēram, japānietes prelūdijai atvēl vidēji 40%, brazīlietēm pietiek ar 15%. Iespējams, tas tāpēc, ka Japānā daudz retāk tiek raidītas svarīgu futbolu maču translācijas un vietējie vīrieši nekur nesteidzas.

4. Vagīnas vidējais garums ir 14 centimetru. Taču paaugstināts jutīgums piemīt tikai tās pirmajiem pieciem centimetriem. Tā kā daudz būtiskāks ir nevis locekļa izmērs, bet diametrs.

5. Nervu receptori daudz aktīvāk reaģē uz negaidītiem un neregulētiem pieskārieniem. Tādēļ tie vīrieši, kuri labprātāk kustas vienā nemainīgi ritmiskā tempā, daudz zaudē, ja salīdzina ar iepriekš neprognozējamiem partneriem, kuri prasmīgi apvieno ātras un lēnas kustības, kā arī asas un plūstošas.

6. Tomēr tad, kad partnere tuvojas kulminācijai, prātīgāk būtu saglabāt jau sākto ritmu un grūdienu dziļumu. Daudzveidības meklējumi šajā brīdī tikai atvēsinās sievieti, jo traucēs koncentrēties.

7. Nedrīkst aizmirst, ka klitoram ir «aisberga» redzamā un neredzamā daļa. Tas ir piecus, septiņus milimetrus garš un, lai arī droši apslēpts, reaģē uz visu, kas notiek tā tuvumā. Par to atbild ciešais nervu galiņu tīkls, kas ved pie tā.

8. Daba mīl atkārtoties. Gandrīz visiem dzīvniekiem tā devusi divas acis, divas ausis, pāra skaita ekstremitātes un daudzus iekšējos orgānus. Sievietei, piemēram, ir uzreiz divi orgasma tipi — klitorālais un vaginālais. Protams, tā ir klaja greznība, bet tā nu tas ir izveidots.

9. Klitorālais un vaginālais orgasms sajūtu ziņā atšķiras. Vīriešiem to varbūt grūti iztēloties, taču, paskaidrojot vienkāršoti, atšķirība starp tiem ir gandrīz tāda kā sitienam pa galvu:
a) ar pudeli,
b) ar krēslu.

10. Klitorālais orgasms rodas, ja ārēji tiek stimulēts klitors. Tas pēc savas būtības ļoti atgādina vīrieša orgasma mehānismu — sākas ar vieglu, aizvien pieaugošu uzbudinājumu un beidzas ar vētrainu piecu, astoņu sekunžu kulmināciju. Pēc tam uzbudinājums nekavējoties noplok. Toties dāmas var jau pēc dažu minūšu glāstiem nonākt atkārtotā uzbudinātā stāvoklī.

Avots: [s:7967],  žurnāls «Maksim», 2004. gada jūnijs.
Raksta konsultants: seksopatologs Elmārs Vārpa

Turpinājums rīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp