Marinēti cūkas gaļas kubiņi

Nepieciešams:

500 g liesas cūkgaļas.

Marinādei: 50 g sīpolu, 50 g 3% etiķa, 1/2 tējk. cukura, sāls, 2–3 krustnagliņas, smalkie pipari, šķipsna muskatrieksta.

Pagatavošana:

Gaļu sagriež kubiņos, pārkaisa ar sāli, cukuru, sasmalcinātiem sīpoliem, sasmalcinātām krustnagliņām, pipariem, muskatriekstu. Ar eļļainām rokām ieberž garšvielas gaļā, pārlej ar etiķi, izmaisa, noslogo un marinē 1–2 dienas.

Marinētajiem gaļas gabaliņiem nobrucina (notīra) garšvielas, cepeškrāsnī cep uz restēm brūnus (vai uz pannas sakarsētā augu eļļā). Atdzisušus pasniedz ar tomātiem, svaigiem gurķiem.

Izceptos gaļas gabaliņus (atdzisušus) var sadurt uz kociņiem pamīšus ar augļiem, siera gabaliņiem, dārzeņiem, grauzdētas baltmaizes šķēlītēm un visus kociņus sadurt apaļā kāpostgalvā vai melonē.

Kotletītes uz iesmiņiem

Nepieciešams:

400 g liellopu gaļas (karbonādes gabals), 2 olu dzeltenumi, 2 rikas baltmaizes, 1/2 gl. piena, sāls, sarkanie pipari, augu eļļa.

Pagatavošana:

Gaļu maļ divas reizes, otro reizi kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi. Gaļas masai pieliek olu dzeltenumus, sāli, piparus, pienu. No gaļas masas izveido mazas trīsstūrveida kotletītes, eļļā cep brūnas. Karstām kotletītēm platākajā galā iedur iesmiņus. Kārto dziļākā traukā uz salātu lapām ar iesmiņiem uz augšu.

Komentāri