Skip to footer
Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Torte «Līgo»

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

Smilšu mīklai: 300 g kviešu miltu, 200 g sviesta, 100 g cukura, 1 ola, vaniļas cukurs.

Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu, vaniļas cukuru, izsijātus miltus, samaisa. 30 minūtes patur aukstumā.

Biezpiena masai: 200 g sausa biezpiena, 200 g rabarberu (jaunu kātu), 2 olas, 75 g cukura, 20 g mannas, 20 g kviešu miltu, 1/2 gl. sasmalcinātu cukura sīrupā savārītu apelsīna miziņu vai žāvētas aprikozes, vaniļas ekstrakts.

Olas saputo ar cukuru, pievieno samaltu biezpienu. Masā iemaisa mannu, miltus, mazos gabaliņos sagrieztus, nomizotus rabarberus, vaniļas ekstraktu un sasmalcinātas aprikozes vai apelsīnu miziņas.

Biskvīta mīklai: 3 olas, 60 g cukura, 60 g kviešu miltu, rīvēta citrona miziņa (no 1/2 citrona).

Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pieliek cukuru (3/4 no paredzētā daudzuma) un garšvielu. Ar koka karoti puto, līdz cukurs izšķīdis. Olu baltumus vispirms puto bez cukura, pēc tam putojot nelielās devās pievieno atlikušo cukuru. Saputotiem olu baltumiem labi jāturas uz putotāja. Daļu saputoto olu baltumu pievieno olu dzeltenumiem. Pēc tam maisot uzmanīgi pievieno izsijātus kviešu miltus un atlikušo olu baltumu.

No biskvīta mīklas cep 6 mazus, apaļus cepumus. (Pārējo biskvīta mīklu pārlej biezpiena masai.)

No smilšu mīklas izcep 12 mazus, apaļus cepumus (riekstiņu veidnītēs). Pārējo mīklu izveltnē, liek apaļā veidnē uz cepampapīra un mērenā siltumā cep apmēram 15–20 minūtes. Izceptai ripai pārliek pāri biezpiena masu un turpina cepšanu cepeškrāsnī vēl 20 minūtes. Tad biezpiena masai pārlej pāri biskvīta mīklu, turpina cepeškrāsnī cept, līdz biskvīts izcepts.

Krēmam: rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, pievieno cukuru un uz masas liesmas sasautē biezenī. Karstai masai pievieno uzbriedinātu želatīnu. Saldo krējumu saputo un iemaisa atdzisušā rabarberu masā.

Atdzisušu torti pārziež ar krēmu. Cepumus iemērc dzērveņu sulā, pēc tam apviļā cukurā un ar tiem rotā torti. No biskvīta mīklas izceptos cepumus saveļ tūtiņās un ar tām rotā tortei vidu.

Komentāri
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu