Latvijas Televīzija (LTV) apņēmusies atvainoties brīvdienu žurnāla «Vakara Ziņas» redaktoram Jurim Milleram mūziķa un LTV raidījumu vadītāja Andra Kiviča vārdā par televīzijas ēterā pieļautajiem nekorektajiem komentāriem. LTV ar A. Kiviču trīs gadus neslēgs līgumu par raidījumu vadīšanu.

«Neatkarīgā» rakstīja, ka konflikts starp J. Milleru un A. Kiviču sākās par žurnālā «Vakara Ziņas» ievietotajām A. Kiviča draudzenes Danas Dombrovskas kailfotogrāfijām. Mūziķis ne tikai piekāva žurnāla redaktoru, bet vēlāk LTV jauniešu raidījumā «SeMS» izteica nekorektus komentārus un aicināja izrēķināties ar J. Milleru. Pēc šā raidījuma J. Millers iesniegumā LTV pieprasīja 4248 latus kā kompensāciju par viņam radītajiem zaudējumiem, kā arī aicināja Nacionālo radio un televīzijas padomi un Ģenerālprokuratūru izvērtēt raidījuma vadītāju un veidotāju rīcību.

LTV un J. Millers panākuši mierizlīgumu par godu un cieņu aizskarošu aicinājumu un aicinājumu uz vardarbību atsaukšanu. LTV atvainojas J. Milleram par pārpratumu, kas radies 2005. gada 14. jūnija LTV7 raidījumā «SeMS», demonstrējot tiešraidē sarunu dialogu starp skatītājiem un raidījuma vadītājiem — A. Kiviču un Sigitu Misāni —, kura laikā, atskanot telefona zvanam tiešraidē, sekoja nekorekti komentāri no raidījuma vadītājiem.

LTV apņēmusies divdesmit darbdienu laikā pēc izlīguma apstiprināšanas nākamajā «SeMS» raidījumā pārraidīt atvainošanās tekstu. Izlīgums paredz arī, ka J. Millers atsauc iesniegumu piedzīt naudas kompensāciju. LTV sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva «Neatkarīgajai» apstiprināja, ka LTV apņēmusies arī trīs gadus neslēgt līgumu ar A. Kiviču par LTV raidījumu vadīšanu. Mūziķis vada raidījumu «Randiņš» LTV 1. programmā. I. Vasiļjeva sacīja, ka «Randiņš» ir neatkarīgas producentu grupas «IB MEDIA» raidījums un no jūnija tas vispār vairs nebūs redzams ēterā, jo LTV lauž līgumu ar firmu gandrīz gadu nepildīto saistību dēļ pret LTV. «Arī programmā «SeMS» Kivičs nebūs redzams,» teica I. Vasiļjeva. J. Millers «Neatkarīgajai» izteica gandarījumu par LTV rīcību: «Tas ir viens no saprātīgākajiem risinājumiem no televīzijas puses pēc tam, kad ēterā tika pieļauti mani aizvainojoši izteikumi un aicinājumi uz vardarbību. Prieks, ka LTV ir atzinusi savu līdzatbildību.» Policija pašlaik vēl veic izmeklēšanas darbības, lai lemtu, vai ierosināt lietu pret A. Kiviču par miesas bojājumu nodarīšanu J. Milleram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp