Raksta foto

Sastāvdaļas (2 personām):

  • apm. puslitrs svaigu gaileņu
  • 1 burkāns
  • 4 kaltēti tomāti
  • 3 gludo pētersīļu kāti
  • sviests
  • apm. 200 ml (vai vairāk) saldā krējuma
  • 200–250 g spageti (taljatella)
  • parmezāns
  • sāls, svaigi malti pipari

 

Pagatavošana:

Gailenes sausi notīra (nemazgā!), mazās sēnītes (līdz 1 cm cepurīte) atstāj veselas, līdz 2 cm lielas griež gareniski uz pusēm, lielākas gareniski četrās vai vairāk daļās.

Lielā katlā sāk vārīt ūdeni makaroniem.

Burkānu nomizo, sagriež vienādos 5 mm lielos kubiņos.

Kaltētos tomātus gareniski sagriež 1–1,5 cm platās loksnēs, tad 5 mm platos gabaliņos.

Pannā izkausē sviestu, pievieno burkānus, nedaudz apsautē (kamēr burkāni nav jēli), pievieno kaltētos tomātus, turpina 1–2 minūtes sautēt.

Makaronu ūdenim jau vajadzētu vārīties. Pievieno sāli. Pēc ražotāja norādēm vāra makaronus.

Pievieno sēnes, īsi apcep, pievieno saldo krējumu, lēni sautē apm. 5 minūtes. Virco ar sāli un pipariem, kad gandrīz gatavs. Smalki sagriež pētersīļus, pusi iemaisa mērcē.

Makaronus kārto pastas (lielā dziļā) šķīvī, virsū lej mērci, pārkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem.

Ar piemērotu rīvi uzrīvē pa virsu parmezānu plānās šķēlītēs. Ja nav tādas rīves (to sauc par trifeļu ēveli), var rīvēt ar skaidiņu rīvi. Rīvēto parmezānu no paciņas neieteiktu lietot! Tad jau labāk bez siera.

Komentāri