Par ASV naudu pirks «Hummer»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs parakstīja pieprasījumu ASV valdībai par to, ko Latvijas armija iecerējusi iesākt ar Baltā nama piešķirtajiem (vēl gan jāsagaida ASV kongresa pārstāvju palātas pozitīvs balsojums) 4,5 miljoniem ASV dolāru jeb aptuveni 2,6 miljoniem latu.

Par šo naudu plānots pasūtīt 21 militāro džipu «Hummer» (deviņi Latvijas armijai jau ir) ar rezerves daļām un remontdarbnīcu, kā arī septiņus militāros transportierus M-1113. Šāds tehnikas daudzums būtu pietiekams vienam bataljonam. Palīdzību varēja saņemt tikai precēs, naudā ne. Turklāt iespējams, ka Latvijas ieceres Baltais nams var palabot. Tehniku latviešu karavīri saņems deviņu mēnešu līdz pusotra gada laikā.

Šie miljoni ir ASV ārkārtas palīdzība (līdzīgu saņems arī Igaunija un Lietuva). Regulāra ASV palīdzība notiek ārvalstu militārās palīdzības programmas (par ko pasūtīti un saņemti, piemēram, deviņi «Hummer») un militārās izglītības programmas ietvaros. Kopumā no ASV šogad saņemta palīdzība aptuveni desmit miljonu ASV dolāru vērtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu