Rīgā prioritāri sterilizēs kaķus ar pārziemošanas iespējām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Rīgā turpmāk klaiņojošo kaķu sterilizācija tiks veikta prioritāri pie tām daudzdzīvokļu mājām, kurās kaķiem nodrošināti pārziemošanas apstākļi - rasta iespēja iekļūt kādā noteiktā pagraba telpā vai arī uzstādītas kaķu mājiņas.

Iestājoties aukstam laikam, aktualizējies jautājums par klaiņojošajiem kaķiem, kuriem trūkst silta patvēruma. Lai meklētu problēmai risinājumus, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) šodien tikās ar Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta un Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāvjiem.

Lai problēmu risinātu, Rīgas domes Mājokļu un vides departaments strādās ciešā sadarbībā ar namu apsaimniekotājiem, savukārt no Rīgas domes Vides fonda varētu tikt piešķirts finansējums kaķu pārziemošanas iespēju organizēšanai daudzdzīvokļu mājās, uzsākot pilotprojektu pašvaldībai pilnībā piederošajās mājās.

"Klaiņojošo kaķu kolonijas ir visās pasaules lielpilsētās. Lai arī kaķi nepieder pašvaldībai, pilsēta nevar nerisināt šo problēmu. Taču veiksmīgu risinājumu var panākt tikai tad, ja iesaistīsies arī iedzīvotāji. Nav jēgas ieguldīt līdzekļus kaķu sterilizācijā, ja šiem sterilizētajiem kaķiem pēc tam ziemā nav kur paslēpties un viņi mirst no sala. Tāpēc sterilizācijas programmu realizēsim, sadarbojoties ar māju apsaimniekotājiem," norādīja Ušakovs.

Rīgas pašvaldība jau kopš 2005.gada realizē programmu "noķer, sterilizē, atlaiž", kuras rezultātā līdz 2011.gada novembrim pilsētā sterilizēti 7688 kaķi. Gadā šai programmai tiek atvēlēts 34 000 latu liels finansējums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu