«Firefox» lejupielādēts 75 miljonus reižu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mozilla.org

Atzīmējot 75 miljono «Firefox» interneta pārlūka lejupielādi, «Mozilla Foundation» paziņoja, ka kompānija attīstās un paplašina savu darbību vairākos virzienos.

Kompānijas e-pasta klients «Thunderbird» ir lejupielādēts gandrīz 10 miljonus reižu. «Mozilla» pārlūka mobilajām ierīcēm «Minimo» (Mini Mozilla) izstrāde arī veiksmīgi turpinās ar jaunas izstrādes versijas izlaišanu. Turklāt «Mozilla» darbinieku skaits pēdējā laikā ir četrkāršojies līdz 40 darbiniekiem.

Tiesa 75 miljoni «Firefox» interneta pārlūka lejuplāžu tikai attāli saitās ar tā patieso lietotāju skaitu, jo šajā skaitlī ir iekļautas arī viena cilvēka vairākkārtējas dažādu pārlūka versiju lejupielādes. Taču šie 75 miljoni neatspoguļo pārlūka automātisko atjaunināšanu laikā veiktas lejupielādes un to cilvēku, skaitu, kas šo interneta pārlūku ir lejupielādējuši kaut kur citur.

Ja ne kā savādāk, tad šis notikums sniegs vismaz psiholoģisku gandarījumu «Mozilla» darbiniekiem un brīvprātīgajiem, kā arī daudzajiem «Firefox» faniem, kam pēdējā laikā nācās novērot «Firefox» izplatības tempu samazināšanos, kas saistāms ar vairākām šī pārlūka drošības problēmām.

Priecājoties par 75 miljonu cilvēku izvēli lejupielādēt «Firefox» interneta pārlūku, tā autori piedāvā dažus skaitļus, lai labāk aptvertu šo milzīgo skaitli. 75 miljoni ir 25% no ASV iedzīvotāju skaita, 16% no Eiropas Savienības iedzīvotāju skaita, puse no visiem, kas dzīvo Krievijā un 6% no Ķīnas iedzīvotāju skaita. Tāpat «Firefox» lejuplādētāju skaits ir vismaz 32 reizes lielāks par Latvijas iedzīvotāju skaitu.

Tā kā pēdējo triju mēnešu laikā «Firefox» ir lejupielādēts 25 miljonus reižu, arī 100 miljonā lejupielāde nebūs ilgi jāgaida.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu