Foto: VZ

Policija atteikusies ierosināt krimināllietu pret grupas Z-Scars solistu Andri Kiviču par brīvdienu žurnāla Vakara Ziņas galvenā redaktora Jura Millera piekaušanu. Policija norāda, ka J. Milleram nodarītie miesas bojājumi nav tik smagi, lai ierosinātu lietu.

A. Kivičs uzbruka J. Milleram pēc tam, kad Vakara Ziņas nopublicēja mūziķa draudzenes kailfoto, kas bija fotografēti pirms vairākiem gadiem un bija pieejami interneta portālā russiangirl.lv. Vispirms mūziķis redaktoram draudēja, bet pēc tam ieradās redakcijā un redaktoru piekāva. Pēcāk A. Kivičs savu nodarījumu nenoliedza, bet sabiedrībai plaši klāstīja savu viedokli, kāpēc uzbrucis J. Milleram. Par aicinājumu uz vardarbību saistībā ar šo pašu lietu televīzijas raidījumā SeMS Latvijas Televīzija pieņēma lēmumu vismaz trīs gadus neslēgt līgumu ar A. Kiviču par raidījumu vadīšanu televīzijas ēterā.

Valsts policijas preses nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš Neatkarīgajai sacīja, ka policija atteikusies ierosināt krimināllietu, jo notikušajā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes. «Pamatā atteikumam ir nodarīto miesas bojājumu smagums. Tā kā eksperti secinājuši, ka miesas bojājumi ir viegli, tad krimināllietu nav pamats ierosināt. Bet viņš var vērsties tiesā ar civilprasību,» norāda A. Bērziņš.

J. Millers vēl nav saņēmis oficiālu atteikumu no policijas, bet tiesībsargu lēmums viņam ir zināms. «Tā kā Kivičs nav uzskatījis par iespējamu šajā laikā atvainoties, bet — pat vairāk — aicinājis uz vardarbību pret mani no televīzijas ekrāna, tad, visticamāk, mēs tālāk risināsim šo lietu tiesā,» Neatkarīgajai atzina J. Millers. Konkrētu lēmumu viņš pieņems pēc policijas lēmuma saņemšanas un konsultācijām ar advokātu. Redaktors uzskata, ka «situācija nav normāla», jo likums paredz ierosināt krimināllietu un līdz ar to paredz saukt pie atbildības vainīgo tikai atkarībā no nodarīto miesas bojājumu smaguma. «Tad jau iekšlietu ministrs E. Jēkabsons, ja viņam nepatiks kāda publikācija, varēs atnākt uz redakciju un iekaustīt žurnālistu vieglu miesas bojājumu robežās un viņu par to nevarēs saukt pie atbildības,» saka J. Millers, «vai arī tiesājamie varēs aiziet pie tiesneša un iekaustīt viņu, ja nepatiks tiesas spriedums. Man nav saprotams tas, ka viegli miesas bojājumi, pie kuriem pieskaitāms arī smadzeņu satricinājums, nav sodāma rīcība.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp