Foto: Inga Kundziņa

Kompānijas «Copterline» helikopters, kurš veic regulārus reisus starp Tallinu un Helsinkiem, trešdien nogāzies Somu jūras līcī netālu no Igaunijas piekrastes.

Helikopters «Sikorsky S-76C+» pacēlās no Tallinas plkst.12.40. Tajā atradās 12 pasažieri un divi apkalpes locekļi. Pagaidām neviens no cilvēkiem, kas atradās helikopterā, nav izglābts, ziņo mediji.

«Copterline» pārstāvis Teniss Leps apstiprināja, ka tas ir kompānijai piederošs lidaparāts un ka sakari ar helikopteru ir pārtrūkuši.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadošā speciāliste Eha Tedera «Eesti Päevaleht Online» pavēstīja, ka policija plkst.12.44. paziņojusi par to, ka helikopters iegāzies jūrā netālu no Naisāres salas Igaunijas piekrastē.

Gaisa satiksmes kontroles centrs pazaudēja sakarus ar helikopteru plkst. 12.43, trīs minūtes pēc tā pacelšanās.

Glābšanas dienesta pārstāve paziņoja, ka lidaparāts nekavējoties nogrimis. Robežapsardzības aviācijas vienība ir uzsākusi glābšanas darbus, taču pagaidām nevienu no cilvēkiem nav izdevies izglābt.

Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts bija brīdinājis, ka vējš virs Somu jūras līča trešdien sasniegs ātrumu 15 līdz 20 metrus sekundē. Tomēr lidojuma apstākļi helikopteriem vēl ir piemēroti. Pašlaik lidojumi starp Tallinu un Helsinkiem ir apturēti.

Arī Latvijas Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs no kolēģiem Igaunijā saņēmis ziņas par traģēdiju, aģentūrai LETA apliecināja Krasta apsardzes dienesta preses virsniece Vita Ļebedeva.

Tomēr, ņemot vērā, ka negadījums noticis ārpus Latvijas atbildības zonas, mūsu valsts glābšanas dienesti palīdzību nesniegs. Taču Latvija pēc apstākļu noskaidrošanas no kolēģiem saņems visu informāciju par negadījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp