Foto: kadri no filmas

Tā būs jauna pilnmetrāžas mākslas filma latviešu valodā, kurā pētītas attiecības, kādas veidojas, kad divi, viens otram sveši cilvēkam pamostas viens otram blakus pēc vienas nakts attiecībām.

[s:8725]

Katras epizodes sākumā ir intervija ar kādu reālu personu — ekspertu, kurš sniedz savu viedokli par sekojošo vienas nakts attiecību epizodi. Intervija no reālās dzīves kombinācijā ar mākslas filmu rada interesantu stilu sajaukumu, kas vēl dziļāk atklāj problēmas komplicētību.

Ekspertu statusā piedalīsies žurnālists Kārlis Streips, rokgrupas «Līvi» solists Jānis Grodums, Vīriešu seksuālās veselības institūta vadītājs Artūrs Vāvere, socioloģe Ilva Skulte un citi. Šis būs pirmais šāda veida projekts Latvijā, kur radošā sadarbībā apvienojušies sešu nacionalitāšu pārstāvji.

Filmas (to producē «Mikrofona ieraksti») režisors ir Dirks Hoiers no Vācijas. Režisoram ir pieredze vairāku filmu veidošanā. Viņš strādā arī par komunikāciju un filmu zinātņu pasniedzēju Rīgas Stradiņa universitātē un Tallinas universitātē.

Mākslas filma «Sas:karsme» stāstīs par mūsdienu sabiedrību un cilvēku attiecību dažādiem krustpunktiem, kas, iespējams, palīdzēs mums saprast, kādēļ attiecības cilvēku starpā šodien ir tādas, kādas tās ir.
 
Filmas pirmizrāde notiks oktobra vidū kinoteātrī «Rīga». Savukārt šā gada decembrī to, iespējams, varēs vērot arī televīzijas skatītāji.

Mājas lapa www.potencialis.lv ir topošās latviešu filmas «Sas:karsme» («The  Actual Size (of Everything)) ģenerālsponsoru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp