Samazinājusies «Firefox» interneta pārlūka tirgus daļa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Logo

Jūlijā nedaudz samazinājusies «Firefox» interneta pārlūka tirgus daļa. Tas šim interneta pārlūkam ir kas nebijis, jo kopš tā parādīšanās tā izplatība, lietotāju skaits un attiecīgi arī tam piederošā interneta pārlūku tirgus daļa bija tikai augusi.

Tirgus analīzes kompānija «NetApplications», kas apkopoja aptuveni 40 000 tīmekļa lappušu informāciju, secina, ka «Mozilla Foundation» atvērtā pirmkoda interneta pārlūku «Firefox» jūlijā lietoja 8,07% interneta lietotāju; salīdzinājumam — jūnijā to lietoja 8,71% aplūkoto lapu lietotāju.

Programmatūras giganta «Microsoft» interneta pārlūkprogrammas «Internet Explorer» tirgus daļa pagājušajā mēnesī pieauga no 86,56 līdz 87,2%. Taču vislielāko tirgus daļas pieaugumu piedzīvoja «Apple» interneta pārlūks «Safari» — tā izplatība pieauga līdz 2,13%. Pārējo interneta pārlūku tirgus daļas pagājušajā mēnesī īpaši nemainījās.

««Microsoft Internet Explorer» un «Safari» ieguva uz «Firefox» rēķina,» teica «NetApplications» galvenais speciālists Dens Šapero.

«Netscape» interneta pārlūku jūlijā lietoja 1,5% lietotāju, «Opera» — 0,49%, «Mozilla» — 0,52, savukārt dažādus citus interneta pārlūkus izmanto 0,09% interneta lietotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu