Foto: EPA-AFI

Pirmdien tūlīt pēc pacelšanās no Medanas pilsētas lidostas avarējusi aviokompānijai «Mandala Airlines» piederošā lidmašīna «Boeing 737-200», kas nokrita dzīvojamo māju rajonā, salūza gabalos un izraisīja vairākus ugunsgrēkus.

Lidmašīnā atradās kopskaitā 117 pasažieri un apkalpes locekļi. Medanas slimnīcas pārstāvis teica, ka daži bojāgājušie ir šā pilsētas rajona iedzīvotāji.

Pēc Ziemeļsumatras provinces pārstāvja Edi Sofjana teiktā, nav ziņu, ka avārijā kāds būtu palicis dzīvs. Viņš piebilda, ka lidmašīnā atradies arī provinces gubernators. «Lidmašīna ietriecās mājās un nogāzās uz ceļa. Tā salūzusi gabalos. Bojāgājušo skaits acīmredzot būs ap simtu,» sacīja Sofjans.

Medana ir Indonēzijas trešā lielākā pilsēta un galvenie vārti, pa kuriem Indonēzijā nonāk palīdzība cunami cietušajai Ačehas provincei.

Džakartā sarīkotajā preses konferencē kompānijas «Mandala» pārstāvis Asrils Tandžungs teica, ka lidmašīna būvēta 1981. gadā un tā bijusi derīga ekspluatācijai vēl astoņus gadus.

«Mandala Airlines» ir viena no Indonēzijas vecākajām privātajām aviokompānijām.

Vissmagākā aviokatastrofa Indonēzijā notika 1997. gada septembrī, kad aviokompānijas «Garuda» lidmašīna «Airbus A-3-B4» nogāzās kalnainā apvidū Medanas apkaimē, nogalinot visus 222 pasažierus un 12 apkalpes locekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp