Skip to footer
Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Ar sēnēm pildīti kabači

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

  • 1 kg vidēja lieluma kabaču,

  • 150 g sīpolu,

  • 300 g tomātu,

  • sāls,

  • kviešu milti,

  • augu eļļa,

  • sasmalcināti zaļumi (dilles, pētersīļi, nedaudz bazilika).

Pildījumam:

  • 500 g sēņu,

  • 100 g sīpolu,

  • 100 g speķa,

  • sāls.

Pagatavošana:

  • Kabačus nomizo, nogriež galus, sagriež 3–4 cm biezās šķēlēs, izgriež sēklotni (mīkstumu).

  • Sēnes notīra, noskalo, sakapā un sautē savā sulā, līdz tā iztvaiko.

  • Speķi sagriež mazos gabaliņos, sīpolus sasmalcina, apcep. Pieliek sēnes, sāli, sacep.

  • Sagatavotos kabačus sapilda ar sēņu masu.

  • Sīpolus sagriež plānās ripās. Tomātus applaucē, noņem miziņu, sagriež daiviņās un kopā ar sīpoliem sakarsētā augu eļļā veidnē vai katlā viegli apcep, pievieno nedaudz karsta ūdens, sāli.

  • Sapildītos kabačus (pildījuma puses) apviļā miltos, sakarsētā eļļā uz pannas nedaudz apcep.

  • Apceptos pildītos kabačus liek veidnē vai katlā virs tomātiem un sīpoliem, sautē uz nelielas liesmas gatavus.

  • Izsautētus kabačus pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

  • Galdā pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu