Skip to footer
Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Sēņu pudiņš ar rīsiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Pagatavošana:

  • 500 g sēņu,
  • 1 sīpols,
  • 100 g sviesta,
  • 200 g rīsu,
  • 1 1/2 glāzes piena,
  • 3 olas, sāls,
  • rīvmaize,
  • 50 g Holandes siera,
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu zaļumu.

 

Pagatavošana:

  • Sēnes notīra, noskalo, sakapā vai samaļ.
  • Sasmalcinātu sīpolu sviestā (50 g) apcep.
  • Sīpoliem pievieno sēnes, maisot apcep.
  • Rīsus noskalo, ber vārošā sālsūdenī un vāra pusmīkstus, nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni, uz sieta notecina, liek katliņā, pieliek atlikušo sviestu, cepeškrāsnī izsautē mīkstus.
  • Ietaukotu veidni pārkaisa ar rīvmaizi, kārtām liek rīsus, sēnes un atkal rīsus.
  • Sakultām olām piejauc pienu, sāli, maisījumu pārlej rīsiem. Cepeškrāsnī cep apmēram 15 minūtes.
  • Sieru sarīvē (var ņemt Čederas sieru), samaisa kopā ar sasmalcinātiem zaļumiem. Cepšanas beigās ar siera — zaļumu maisījumu pārkaisa pudiņu (sieram jāizkūst).
  • Pudiņu pasniedz ar tomātu mērci.
Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu