Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/12/8778212t1hb124.jpg)
Pagatavošana:
- 500 g sēņu,
- 1 sīpols,
- 100 g sviesta,
- 200 g rīsu,
- 1 1/2 glāzes piena,
- 3 olas, sāls,
- rīvmaize,
- 50 g Holandes siera,
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu zaļumu.
Pagatavošana:
- Sēnes notīra, noskalo, sakapā vai samaļ.
- Sasmalcinātu sīpolu sviestā (50 g) apcep.
- Sīpoliem pievieno sēnes, maisot apcep.
- Rīsus noskalo, ber vārošā sālsūdenī un vāra pusmīkstus, nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni, uz sieta notecina, liek katliņā, pieliek atlikušo sviestu, cepeškrāsnī izsautē mīkstus.
- Ietaukotu veidni pārkaisa ar rīvmaizi, kārtām liek rīsus, sēnes un atkal rīsus.
- Sakultām olām piejauc pienu, sāli, maisījumu pārlej rīsiem. Cepeškrāsnī cep apmēram 15 minūtes.
- Sieru sarīvē (var ņemt Čederas sieru), samaisa kopā ar sasmalcinātiem zaļumiem. Cepšanas beigās ar siera — zaļumu maisījumu pārkaisa pudiņu (sieram jāizkūst).
- Pudiņu pasniedz ar tomātu mērci.