Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/12/8779720t1hc69f.jpg)
Nepieciešams:
- 1 kg kāpostu,
- 1/2 gl. mannas,
- 1 sīpols,
- 3 olas,
- 20 g sviesta,
- sāls,
- rīvmaize,
- cepšanai sviests vai augu eļļa.
Pagatavošana: Uz sakņu rīves sarīvētus kāpostus ar koka stampiņu sastampā, līdz rodas šķidrums, tad sautē uz mazas liesmas, kamēr šķidrums iztvaiko. Kāpostiem pieliek mannu un 15–20 minūtes karsē (masa sāk atlēkt no katla malām). Masu nedaudz atdzesē, pieliek sasmalcinātu, sviestā apceptu sīpolu, sāli, olas, samaisa. No masas veido mazas kotletes, apviļā rīvmaizē un cep gaiši brūnas. Kotletes pasniedz, pārlietas ar kausētu sviestu, ar sēņu vai krējuma mērci.