«Panorāma»<I> </I>ķeras klāt īstenībai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau divas nedēļas svētdienas «Pano­rāmā» bijis skatāms jaunais pro­jekts «De facto». Latīņu valodā šis termins nozīmē — faktiski, īstenībā. Kāda tad solās būt šī faktiskā īste­nība?

Saskaņā ar ieceri raidījumu vada divi žurnālistu pāri: Sandijs Semjonovs un Inta Lase, kā arī Jā­nis Krēvics un Ilze Jaunalksne. Kopā ar viņiem to veido arī Odita Krenberga, Edijs Bošs un citi LTV Ziņu dienesta žurnālisti.

Patiesi, salīdzinot ar gaudenajām līdzšinējām svētdienas «Panorāmām», «De facto» atstāja rosīgu iespaidu. Cik nu var spriest pēc viena raidījuma, tā spēcīgākais elements pašlaik ir speciāli veido­tie sižeti (īpaši stāsts par to, kā dzīvo bijušie PSRS virsnieki.)

Savukārt, skatoties emocionāli iekrāsoto vēstījumu par Beslanas traģēdiju un diemžēl vispārīgos raidījuma komentārus studijā (ka patiesība vienmēr esot kaut kur par vidu), jāatceras Mavrika Vulfsona žurnālistikas paraugstundas. Tieši šādos raidījumos tiek gaidīti ne tik lielā mērā jaunumi, bet gan ierosme, ko par to visu domāt.

Tāpat salīdzinot ar nu jau no LNT programmas nozudušo «Nedēļu», kur pat ar videografikas palīdzību skatītājs salika visu pa plauktiņiem, tajā pašā laikā neliekot viņam justies kā pamuļķītim, «De facto» vismaz pagai­dām grūti izsekot uz­būves un līdz ar tā uz­devuma principiem. Iespējams, ka panorāmieši šo raidījumu arī iecerējuši kā brīvu žur­nālistu tusiņu, kas vis­maz pašlaik atgādina tādu salātu bāru, kur katrs dārzenis pats par sevi nav peļams, bet kāda garša gribēta - tā arī nekļūst skaidrs.

Tā skatoties un priecājoties, cik atrai­sīti kadrā dzīvojas Inta Lase Sandijs Semjo­novs, var pafantazēt, nez kāds šis raidījums būtu, ja tas tiktu uzticēts Jānim Domburam un Baibai Strautmanei… Šķiet, tas tomēr būtu cits, spēcī­gāks uzrāviens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu