Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/12/8784973t1h879d.jpg)
Nepieciešams:
- 600 g vistas filejas
- baklažāns
- tomāts
- 150 g Mocarella siera
- sāls, pipari, malti sarkanie pipari
- 3 ēdamkarotes eļļas
- svaigs baziliks
Pagatavošana:
Baklažānus sagriež biezās šķēlēs, apkaisa ar sāli un uz 10-15 minūtēm atstāj, lai atsulojas un nav rūgteni. Pēc tam cep 5-7 minūtes.
Sieru un tomātus sagriež ripiņās.
Fileju pārkaisa ar sāli, pipariem un izcep.
Cepešpannā kārto baklažāna šķēles, virsū liek filejas gabaliņus, vēl vienu baklažāna šķēli, tomāta ripiņu, bazilika lapiņas un siera ripiņu. Cep izkarsētā cepeškrāsnī astoņas minūtes.
Pavāra padomi
Mocarella sieru var aizstāt ar kādu citu cieto sieru, piemēram, Holandes vai Krievijas.
Var pasniegt gan kā silto ēdienu, gan uzkodu.
Recepšu autore ir restorāna Zelta krogs vecākā pavāre TAMĀRA KOŽEVŅIKOVA. Lai jūsmājās noderīgi viņas ieteikumi!