Raksta foto

Mīklai:

  • 1/2 glāzes buljona
  • 180 g miltu
  • 2 ēdamkarotes margarīna
  • 1 ēdamkarote sviesta

Pildījumam:

  • 350 ml majonēzes
  • 100 g šķiņķa
  • 2 vārītas olas
  • 150 g rīvēta siera
  • 1 tējkarote sinepju
  • 30 g mārrutku
  • zaļumi, ķiploki, baltie pipari

Rotāšanai:

  • 3 plāni sagrieztas šķiņķa šķēles
  • 100 g majonēzes
  • rīvēts siers

Pagatavošana:

Miltos iekapā margarīnu un samīca viendabīgā masā. Pielej buljonu un rūpīgi samīca. Mīklu uz pusstundu atstāj ledusskapī.

Mīklu sadala četrās daļās un izveltnē uz miltiem apkaisīta galda. Cep uz karstas pannas zeltaini brūnas. Apsmērē ar sviestu.

Gatavo pildījumu:

  • gaļu samaļ, sablenderē vai sīki sagriež un rūpīgi samaisa ar 120 g majonēzes un mārrutkiem;
  • olas sasmalcina un samaisa ar 100 g majonēzes, sasmalcinātiem ķiplokiem, dillēm, sinepēm un sāli;
  • 100 g siera sarīvē, samaisa ar atlikušo majonēzi un sasmalcinātiem ķiplokiem.

Uz šķīvja kārtām liek atdzesētās biskvīta plātnes un pārklāj ar pildījuma masām (vispirms— siera masu, tad šķiņķa un olu masu). Augšējo biskvītu apziež ar majonēzi, rīvētu sieru un šķiņķa šķēlēm.Pavāra padomi

  • Pīrāgs būs garšīgāks, ja to uz vairākām stundām vai pat līdz nākamajai dienai atstās ledusskapī.
  • Mīklai pievieno cepšanai paredzētu margarīnu.
  • Var izmantot jau gatavu mīklu, tikai tai jābūt sāļai.

 

Recepšu autore ir restorāna Zelta krogs vecākā pavāre TAMĀRA KOŽEVŅIKOVA. Lai jūsmājās noderīgi viņas ieteikumi!

Komentāri