/nginx/o/2018/07/12/8785039t1h37e1.jpg)
Pagatavošana:
- 500 g sīpolu
- 600 g cūkgaļas (vislabāk — kakla karbonādes)
- 200 g siera
- 200 ml saldā krējuma
- 150 g skābā krējuma
- 250 ml baltvīna
- 2 tējkarotes sausā buljona
- 1 tējkarote ķiploku sāls
- sāls, pipari
Piedevām:
- 1 kg kartupeļu
- 200 g spinātu
- 200 g piena
- 30 g sviesta
Pagatavošana:
Gaļu sagriež šķēlēs, pārkaisa ar sāli un pipariem un sakarsētā pannā apcep no abām pusēm. Liek cepešveidnē.
Pannas šķidrumā apcep plānās šķēlēs sagrieztus sīpolu gredzenus.
Saldo krējumu samaisa ar skābo krējumu, baltvīnu, buljonu un ķiploku sāli.
Uz šnicelēm kārto apceptos sīpolu gredzenus, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej mērci un uzkaisa rīvētu sieru. Cep izkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 20 minūtes.
Kartupeļus novāra un samīca. Biezenim pievieno spinātus, siltu pienu, sviestu un sablenderē.
Uz šķīvja kārto šniceles un kartupeļu biezeni.
Pavāra padomi
·Cūkgaļas vietā var ņemt tītara vai liellopu gaļu. Var arī gatavot zivju steiku (zandarta vai mencas).
·Kartupeļu biezenis izskatīsies interesantāks un košāks, ja to izveidos dažādās krāsās, piemēram, daļai masas pievienojot burkānus, daļai — ķirbjus.