Raksta foto

Nepieciešams:

  • 1,5 kg kartupeļu
  • 300 g cukīni
  • 300 g baraviku (šampinjonu)
  • 200 g ķiršu tomātiņu
  • 125 ml dārzeņu buljona
  • 200 g skābā krējuma
  • 300 g jogurta (bez piedevām)
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 svaiga rozmarīna zariņi
  • 3 ēdamkarotes svaiga bazilika
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo, sagriež ripiņās, apslaka ar eļļu un kārto cepešpannā. Virsū liek rupji saplucinātu rozmarīnu. Cep izkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 30 minūtes.

Cukīni sagriež ripiņās, sēnes — paprāvos gabalos. Kārto virsū kartupeļiem un cep krāsnī vēl 15 minūtes.

Sacepumam pievieno tomātiņus un buljonu, cep piecas minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sāli un pipariem.

Sasmalcinātu baziliku samaisa ar jogurtu, krējumu, pipariem un sāli. Pasniedz kopā ar sacepumu atsevišķā traukā.

Pavāra padomi

Var izmantot jebkuras sēnes, tomēr vietējo meža sēņu garšu un aromātu tās nevar pārspēt.

Cukīni var aizstāt ar citiem dārzeņiem.

Dārzeņus var arī atsevišķi grilēt — būs vēl garšīgāki, turklāt liesāki.

Komentāri