Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/12/8785060t1hbe9f.jpg)
Nepieciešams:
600 g vistas krūtiņas
Marinādei:
- 2 sīvie pipari
- ķiploka daiviņa
- 1/2 tējkarotes malta ingvera
- 100 ml gaišās sojas mērces
- sāls, sarkanie asie pipari
Mērcei:
- sīpols
- 4 kivi
- 3 ēdamkarotes ābolu etiķa
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes svaiga bazilika
- ķiploka daiviņa
Pagatavošana:
Fileju sagriež paprāvās strēmelēs, pārkaisa ar ingveru, asajiem pipariem un ierīvē ar saspiestu ķiploka daiviņu. Uz vienu stundu atstāj ledusskapī.
Sīpolu sasmalcina un samaisa ar kubiciņos sagrieztu kivi. Pievieno ābolu etiķi, medu, sakapātu baziliku un saspiestu ķiploka daiviņu.
Marinēto fileju uzdur uz koka irbulīšiem un grilē.
Gaļu liek uz šķīvja ar visu iesmiņu. Dekorē ar bazilika lapiņām. Mērci var pasniegt atsevišķi.
Pavāra padomi
- Ja nepatīk asums, marinādei nepievieno sīvos piparus.
- Ābolu etiķi var aizstāt ar maigāku, piemēram, baltvīna etiķi.
- Piedevās var pasniegt rīsus vai grilētas ābolu šķēles. Turklāt tās der iesmiņu iespraušanai. Ābolu gatavošana: augļus (labāk izvēlēties stingrus, saldskābus, piemēram, ‘Antonovku’) sagriež biezās šķēlēs, apziež ar sviestu un garšvielām (sāls, baltie pipari, estragons) un 5–7 minūtes grilē.