/nginx/o/2018/07/12/8785069t1h1334.jpg)
Pagatavošana:
- 600 g vistas filejas
- 150 g lapu salātu
- 1 frīza salātu galviņa
- hurma vai persiki (svaigi vai konservēti)
- 4 ananasa šķēles (svaigas vai konservētas)
Panēšanai:
- milti
- ola
- 7 ēdamkarotes kokosrieksta skaidiņu
Mērcei:
- 5 ēdamkarotes jogurta (bez piedevām)
- 2 ēdamkarotes piena
- 2 ēdamkarotes apelsīna sulas
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1/2 tējkarotes sinepju
- sāls, cukurs, pipari, rīvēts muskatrieksts
- olīveļļa
Rotāšanai:
- 250 g zemeņu
- 3 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošana:
Fileju pārkaisa ar garšvielām un atstāj, kamēr ievelkas. Tad gaļu sagriež gabaliņos un panē miltos, olā, kokosriekstu skaidiņās un cep uz pannas.
Salātus saplucina un kārto uz šķīvja. Klāt liek kubiciņos sagrieztu hurmu un ananasus.
Jogurtu samaisa ar pārējām sastāvdaļām un pārlej salātiem. Virsū kārto gaļas gabaliņus un zemenes. Pārkaisa kokosriekstu skaidiņas.
Pavāra padomi
Vistas filejas vietā var ņemt jebkuru citu vistas gaļu, tikai jānoņem ādiņa.
Mērci pēc sagatavošanas uz 10-15 minūtēm liek ledusskapī — tā iegūs labāku konsistenci un pilnīgāku garšas buķeti.
Svaiga kokosrieksta skaidiņas būs aromātiskākas nekā agrāk sagatavotās. Ja nav speciālā naža, kokosriekstu sarīvē uz parastās rīves vai sīki sagriež ar nazi.