Atceļ paaugstināto siltuma tarifu Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Rīgas pilsētas Sabiedrisko pakalpojumu regulators atcēlis iepriekš apstiprināto AS «Rīgas siltums» siltumenerģijas tarifu projektu, kuram bija jāstājas spēkā šā gada oktobrī.

Jau ziņots, ka šā gada augustā regulators apstiprinājis AS «Rīgas siltums» siltumenerģijas tarifa paaugstināšanu. Tas paredzēja, ka no 1. oktobra par siltumenerģiju Rīgas iedzīvotājiem, ierēķinot priekšnodokli, būs jāmaksā 19,17 lati par megavatstundu, bet pārējiem patērētājiem — 16,8 lati par megavatstundu.

Kā aģentūru LETA informēja regulatora preses sekretārs Matīss Velde, «Rīgas siltums» tarifs iepriekš tika apstiprināts ar nosacījumu, ka tas stājas spēkā, ja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinās VAS «Latvenergo» iesniegtos TEC-1 un TEC-2 siltumenerģijas tarifa projektus, tiem stājoties spēkā šā gada oktobrī.

«Taču ražotnes TEC-2 tarifus SPRK joprojām nav apstiprinājusi,» norāda Velde. Tā kā likums «Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem» paredz, ka tarifi stājas spēkā regulatora administratīvajā aktā noteiktajā dienā, taču ne agrāk kā 30. dienā pēc to publicēšanas, nav iespējams, ka TEC-2 tarifs stājas spēkā 1. oktobrī, skaidroja regulatora pārstāvis.

Jau ziņots, ka patlaban, ierēķinot priekšnodokli, par siltumu ir jāmaksā 17,24 lati par megavatstundu, bet pārējiem patērētājiem — 15,16 lati par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa, aģentūru LETA informēja «Rīgas siltuma» pārstāvis Andris Sproģis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu