Eglītē iekārsim arī dāvanu savam mīlulim (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kurš ir teicis, ka tikai cilvēkbērniem pienākas pilnum pilnie Ziemassvētku zābaciņi, svētku rotas, tērpi un citas jaukas dāvanas? Tās tāpat gaida citas dzīvas radībiņas - kaķi, suņi, kāmji, papagaiļi, jūrascūciņas, šinšillas, pundurtrusīši - visi, kurus esam pieradinājuši un par kuriem mums jāuzņemas īpaša atbildība.

Jo viņi mūs ielīksmo, priecē, sagādā milzum daudz pārsteigumu. Dažkārt viens mazs tāds mīļums daudziem ir vienīgais sarunu biedrs, kompanjons un pats labākais draugs visā pasaulē. Un tas jau nekas, ka amizantais jorks vai miermīlīgais sanbernārs neprot runāt, viņu acus skatiens izteiks visu.

"Specializētajos dzīvnieku apģērbu un aksesuāru veikalos Ziemassvētku rotaļlietas četrkājainajiem mīluļiem Latvijā sāka tirgot pirms diviem gadiem. Toties karnevālu tērpi, greznas svētku apkakles ar dekoratīviem zvaniņiem - ir jaunums," stāsta Violeta Smirnova, kura saimnieko suņu apģērbu veikalā A. Deglava ielā.

"Gan sunim, gan kaķim eglītē var iekārt kādu jauku spēļmantiņu. Pie mums plašā izvēlē ir mīkstās rotaļlietas. Tās ir gatavotas no flīša vai lateksa, tajās iemontēti skaņu signāli. Visas rotaļlietas var mazgāt, vienīgi pēc tam tās kārtīgi jāizžāvē. Ja būs palicis kaut nedaudz mitruma, skaņu signāli vairs nedarbosies.

Visas šīs mantiņas ir ļoti labas kvalitātes, košās krāsās - pārsvarā zaļā, sarkanā, brūnā un baltā. Piemēram, ir jau sagatavoti speciāli dāvanu komplekti. Tajos ir tradicionālais Ziemassvētku zābaciņš, sniegavīrs no lateksa, citas rotaļlietas. Kaķiem domātajā komplektā iesaiņotas pat 10 dažādas lietas - zvaniņi, pelītes, bumbiņas, zābaciņš un citas, ar ko parasti mēdz rotaļāties kaķēni. Var atsevišķi iegādāties izteiksmīgu sniegavīru, Ziemassvētku vecīti ar kuplu, baltu bārdu un sarkanu mici galvā, brūno ziemeļbriedi, kas kājās apāvis sarkanus zābaciņus.

Lielu daļu dāvanu dzīvnieku saimnieki sāka iegādāties jau novembra beigās, citi vēl tikai izvēlas un atlikuši to pirkšanu īsi pirms ziemassvētkiem. Ir arī iespējams izvēlēties speciālus karnevāla tērpus, ļaujot dzīvniekiem iejusties dažādu pasaku varoņu tēlos. Lielākoties šādu apģērbu ražo mazo dekoratīvu šķirņu sunīšiem, kuri, tādos ietērpti, nedaudz līdzinās bitēm, fejām, šerifiem. Visi apģērbi ir košās, saskaņotās krāsās.

Ja saimnieks nevēlas pirkt speciālu karnevāla tērpu, var atrast dekoratīvas apkakles, citas mantas ar jaungada tematiku. Suņu puikas galvā amizanti izskatīsies Santaklausa košā cepurīte vai divkrāsu tauriņš. Neliela auguma suņiem noderēs mīkstie plīša mētelīši, kjuriem uz muguras ir uzšūta kabatiņa, bet tajā - maza dāvaniņa.

Lielākoties liela auguma dzīvnieku saimnieki saviem mīluļiem iegādājas attiecīga izmēra rotaļlietas ar Jaungada tematiku, kādu gardumu, ko parasti nenod ikdienā. Svētku noskaņojumu noteikti radīs kāds atsevišķs aksesuārs - apkakle, siksniņa, pavadiņa, ko var izvēlēties tīkamākajā krāsā un attiecīgā aizmērā. Veidojot frizūras, pērk krāšņas piespraudes, protams, arī krelles vai siksnas ar dekoratīviem akmentiņiem vai kristāliem. Citi saimnieki saviem mīlulīšiem krāso nagus, arīdzan matu šķipsnas. Vārdu sakot - cik cilvēku, tik vēlmju.

Jāteic, ka dzīvniekiem ražo īpašas dāvanas un tērpus visiem dzīves gadījumiem. Saimnieki ar saviem mīluļiem kopā svin Helovīna svētkus. Valentīna dienu, utt," stāsta Violeta Smirnova.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu