Raksta foto

Džins — spēcīgs alkoholisks dzēriens, ko ražo no raudzētām graudu izejvielām, ar turpmāko divkārtējo vai trīskārtējo destilāciju, kopā ar kadiķa ogām un citām aromātiskām sastāvdaļām. Iegūst nesaldu 40–47 grādu stipru dzērienu.

Džina kokteiļi:

ALEXANDER`S SISTER

Sastāvdaļas:

  • 50 ml džina
  • 17 ml piparmētru liķiera, vēlams, zaļā krāsā
  • 38 ml saldā krējuma, kas paredzēts kafijai

 

Pagatavošana:

Sastāvdaļas sajauc šeikerī, lej kokteiļa glāzē. Pārkaisa ar muskatriekstu.

ALEXANDER`S

Sastāvdaļas:

  • 45 ml džina
  • 20 ml kakao «Cream de Cacao» liķiera  (gaišā)
  • 15 ml saldā krējuma/kafijas

 

Pagatavošana:

Sastāvdaļas jauc šeikerī kopā ar ledu. Lej glāzē caur sietiņu. Pasniedz 120 ml vīna glāzē, bez ledus.

P.S. Saldā krējuma vietā var izmantot pienu, bet tad kokteilis jāmaisa lēni, vislabāk to darīt blenderī uz maziem apgriezieniem.

MEDUS MĒNESIS

Sastāvdaļas:

  • 40 ml džina
  • 20 ml aprikožu liķiera
  • 5 ml svaigi spiestas citrona sulas
  • 5 ml «Grenadine» (granātu)

 

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sajauc šeikerī kopā ar ledu. Kokteili lej kokteiļa glāzē caur sietiņu. Dekorē ar kokteiļu ķirsi.

KLASISKAIS FIZZS NO DŽINA

Sastāvdaļas:

  • 8 gabaliņi ledus
  • 30 ml svaigi spiestas citrona sulas
  • 20 ml cukura sīrupa
  • 50 ml džina
  • nedaudz sasmalcināta ledus
  • 1 ēdamk. gāzēta minerālūdens

Dekorēšanai:

  • 1 šķēlīte citrona
  • salmiņš

 

Pagatavošana:

Šeikerī liek ledus gabaliņus, pievieno citrona sulu, cukura sīrupu, džinu. Šeikeri aiztaisa un spēcīgi krata apmēram astoņas sekundes. 1/3 kokteiļa glāzes piepilda ar sasmalcinātu ledu. Kokteili izlej caur sietiņu glāzē. Glāzi dekorē ar citrona šķēlīti, ieliek salmiņu un pasniedz.

[s:9556]

Komentāri