Līdz ar plūdiem Austrālijas ziemeļos nonāk arī krokodili (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/http2007

Spēcīgo plūdu dēļ iedzīvotāji Austrālijas tropiskajos ziemeļos brīdināti uzmanīties no krokodiliem. Daži no reptiļiem jau manīti pārpludinātajos ūdens ceļos, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Plūdu draudi Inemas apkaimē Kvīnslendas štatā ir mazinājušies, bet Hinčinbrukas padomes mērs Endrū Lancini paziņoja, ka vairāki iedzīvotāji jau manījuši sālsūdens plēsoņas.

"Plūdu laikā parasti tiek saņemtas ziņas par krokodiliem. Tas būtu pārsteigums, ja mēs nesaņemtu," intervijā AFP pavēstīja Lancini.

Pēc tam, kad tropiskais ciklons Taša sestdien šķērsoja piekrasti, lietusgāzes nopludinājušas lielu daļu Kvīnslendas štata. Uz ziemeļiem no Inemas daudzas pilsētas plūdu dēļ nošķirtas no ārpasaules.

Činčila štata dienvidos cietusi no, iespējams, ļaunākajiem plūdiem pēdējās desmitgadēs. Pagājušajā naktī pilsētā nolija vairāk nekā 100 milimetru nokrišņu, liekot evakuēt vairākas ēkas.

Činčilas viesnīcas "Club Hotel" īpašnieks Džastins Bērnss pavēstīja, ka plūdi skāruši vairākus uzņēmumus un, tā turpinot, var kļūt par ļaunākajiem, kādus viņam nācies piedzīvot.

"Cik mēs zinām, šie [plūdi] tālu pārsniegs 1983.gada, kas, iespējams, ir ļaunākie (..) kas dokumentēti," intervijā radio ABC norādīja Bērnss.

Kvīnslendas štata valdība dažos reģionos izsludinājusi katastrofas stāvokli un aicinājusi iedzīvotājus nemēģināt šķērsot pārplūdušos ūdensceļus. Pēdējo divu dienu laikā no upēm izglābti jau 20 cilvēki.

Sinoptiķi ziņo, ka Kvīnslendas dienvidos lietus turpināsies vēl vairākas dienas, un pastāv iespēja, ka zema spiediena apgabals štata ziemeļos varētu radīt vēl vienu ciklonu.

Plūdi skāruši arī Jaundienvidvelsu uz dienvidiem no Kvīnslendas.

Bet valsts rietumus tikmēr piemeklējušas ļoti augstas gaisa temperatūras. Pērtā un citos apgabalos varas iestādes jau izsludinājušas krūmu ugunsgrēku trauksmi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu