Raksta foto

Sastāvdaļas:

  • 200 gramus rīsu (gargraudu)
  • 1 sausais buljons
  • 2 nelieli baklažāni
  • 2 sīpoli
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 250 g malta jēra gaļa
  • 5-6 tomāti
  • 150 g Feta siers
  • sāls
  • eļļa
  • malti melnie pipari
  • paprikas pulveris
  • baziliks
  • pētersīļi

Process:

Rīsus izvāra buljonā, nolej sietā, pieliek sviestu un izmaisa. Baklažānus sagriež škēlēs, apber ar sāli, atstāj uz 15 minūtēm. Baklažānus apcep eļļā.

Uz pannas liek 1 tējkaroti sviesta, tam pievieno smalki sagrieztus sīpolus, izspiestu ķiploku un apcep, kad sīpoli apcepušies zeltaini, pievieno gaļu.  Kad gaļa nedaudz apcepusies, pēc izvēles pievieno garšvielas  un baziliku.

Cepjamā veidnē liek kārtām: baklažāni, gaļa, rīsi, siers, šķēlēs sagriezti tomāti, līdz veidne ir pilna, pārkaisa ar garšvielām un sagrieztiem vai kaltētiem pētersīļiem. Pa virsu uzliek pāris piciņas sviesta.

Kārtojumu liek cepties cepeškrāsnī 30-35 minūtes 200*C (cep cepeškrāsns vidējā kārtā ar vāku 20 minūtes, tad vāku noņem un cepj vēl 10-15 minūtes).

Komentāri