Rīgā uzstāsies Baha mūzikas leģenda Peters Šreiers

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reklāmas foto

21.oktobrī 19.00 Rīgas Sv.Jāņa baznīcā leģendārais vācu tenors Peters Šreiers dziedās Baha Sv.Jāņa pasijas evaņgēlista lomu un diriģēs kori Kamēr... un orķestri Kremerata Baltica kopā ar viņa paša izvēlētiem labākajiem ārzemju solistiem no Berlīnes, Hamburgas, Vīnes un Londonas.

Pēc kopīga J.S.Baha Sv. Jāņa pasijas atskaņojuma ar jauniešu kori Kamēr... un orķestri Kremerata Baltica Gidona Krēmera festivālā Lokenhauzā, Austrijā, diriģents un solists Peters Šreiers turējis savu solījumu un pēc kora Kamēr... aicinājuma ieradīsies Rīgā kopā ar savu labāko solistu ansambli.

Peters Šreiers ir viens no pasaulē zināmākajiem Baha mūzikas izpildītājiem – kā solists viņš uzstājies Berlīnes, Hamburgas un Vīnes valsts operās, Milānas La Scala, Ņujorkas Metropolitēna Operā, Petera Šreiera dziedātāja karjeras laikā izdots vairāk kā 400 viņa ierakstu. Peters Šreiers ir dažādu goda titulu un apbalvojumu īpašnieks, tai skaitā viņam, līdzās Arvo Pērtam, Erikam Eriksonam un Kšištofam Pendereckim piešķirta Eiropas Garīgās mūzikas balva.

Šogad, savā 70 gadu jubilejā Peters Šreiers publiski paziņojis, ka 2005.gads būs pēdējais viņa kā dziedātāja karjerā, un līdz šī gada beigām viņš piedalīsies tikai vēl dažos pašam īpaši nozīmīgos projektos. Rīgā viņš vadīs J.S.Baha Sv.Jāņa pasijas atskaņojumu, kā vienmēr, no galvas izpildot pasijas evaņģēlista solo partiju un diriģējot kori, orķestri un solistus. Solisti ir diriģenta personīgi uz Rīgu līdzi aicinātie skatuves partneri - Agnieszka Tomaszewska (Polija), Annete Markert (Vācija), Jussi Myllys (Somija), Egbert Junghans (Vācija), Stephan Loges (Anglija).

Koncerta biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu