«Firefox» atzīmē 100. miljono lejupielādi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: spreadfirefox.org

«Firefox» izstrādātāji no «Mozilla Foundation» ceturtdien pieticīgā gaisotnē atzīmēja sava atklātā pirmkoda interneta pārlūka 100. miljono lejupielādi. Kopš «Firefox» iznākšanas pagājušā gada novembrī «Mozilla» to stabili uzturējusi un ātri novērsusi visus atklātos drošības caurumus. Pēc īpaši lieliem lejupielāžu apjomiem neilgi pēc pārlūka prezentēšanas vēlāk tie nostabilizējās uz 200 000–300 000 lejupielādēm dienā.

Šis ir nozīmīgs notikums «Firefox» pasaules lietotāju, fanu un izstrādātāju kopienai. «Firefox» ir viens no retajiem produktiem, kas var lepoties ar tik entuziastisku atbalsta kopienu. Tūkstošiem brīvprātīgo visā pasaulē palīdz izplatīt informāciju par šo interneta pārlūku citiem, darbojas forumos, kur lietotāji var noskaidrot dažādas neskaidrības, un palīdz izķert pēdējās kļūdas šajā interneta pārlūkā.

Šis pārlūks nav izticis arī bez savām problēmām. «Firefox» interneta pārlūkam augot un attīstoties, tajā ik pa laikam tiek atrasta kāda nopietnāka vai mazāk nopietna kļūda. Pirms kāda laika «Symantec» paziņoja, ka «Firefox» esot vairāk drošības caurumu nekā «Microsoft Internet Explorer» interneta pārlūkā. No urķu nelabvēlības vairākas reizes cieta arī «Firefox» mārketinga lapa «SpreadFirefox.com».

Lai arī «Internet Explorer» joprojām pārliecinoši dominē šajās pārlūku cīņās, tā trgus pozīcijas ir nopietni iedragātas. Taču arī «Firefox» otrā vieta nav droši garantēta, jo «Opera» interneta pārlūka lejupielāžu apjomi esot četrkāršojušies pēc tam, kad kompānija no sava pārlūka bezmaksas versijas izņēma daudziem lietotājiem traucējošos reklāmas bannerus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu