«Apollo» videočatā R.A.P.

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Pavisam nesen grupai R.A.P. iznācis jauns albums «Maize». Trešdien, 2. novembrī pulksten 15.00 grupa viesosies «Apollo» videočatā un atbildēs uz Jūsu jautājumiem par jauno albumu, koncerttūri, kā arī citiem!

Tā kā R.A.P. ir kuldīdznieki, pagaidām vēl nav zināms, vai uz videočatu grupa ieradīsies pilnā sastāvā, taču pilnīgi noteikti varam apsolīt, ka grupas līderis Artis Dvarionas būs!

Mikijs Rurks:

R.A.P. gaidam jūs Lielvārdē. Šis Te jūsu albums ir pārakais. Ceru ka Jūs uzkurināsiet pūli kā nekad. Uz tikšanos!!!

 Grupa R.A.P.:

paldies!

sverigezumm@e-apollo.lv

eiii...chirkainie;)))..traki sen nav buuts LV..neko nezinu par juusu nopelniem bagaato muzikaalo darbiibu..bet...enivej...apollo...shitaa fiicha laba..heh.. arti..tev saule ir uztetoveeta?

 Grupa R.A.P.:

www.rap.lv

 Kuldiidzniece:

Kaads bija garastaavoklis pirms un peec koncerta Kuldiigaa?

 Grupa R.A.P.:

garastaavoklis bija ljoti labs un arii koncerts bija izdevies. Papildu pienaakuma sajuutu uzlika fakts, ka koncerttuure tiek atklaata dzimtajaa pilseetaa, bet viss izdevaas labi.

 Meicha:

Cik gados saki nodarboties ar muziku???

 Grupa R.A.P.:

mees ar Masteru speeleejam kopaa kopsh 90.gadu saakuma. R.A.P. novembrii buus 6 gadi

 siicis:

Cik jūs esat veci?

 Grupa R.A.P.:

mees esam seni

 Fran:

Vai Arti tev nekad nav bijushas probleemas saistiibaa ar to kad tu esi tik mazinjsh?

 Grupa R.A.P.:

shoriit Upacieris man teica, ka esmu mazaakais milzis pasaulee! probleemas? es ceru, ka nee. Mazaa auguma deelj man bija jaaizveelas, vai turpinaat futbolista karjeru, ar 1,59 m nekas dizhs nebuutu sanaacis, taadelj pieveersos savai otrai stihijai - muuzikai

 Guļa:

Māsters, kā ar ausgtāko education? Līdz RPIVAI aizstaigā vai esi atmetis? :)

 Grupa R.A.P.:

nav vairs sanaacis aizstaigaat, taa arii shis jautaajums ir nolikts plauktinjaa - uz nenoteiktu laiku.

 moderators:

vai jus nedomajat, ka paarkapjat etikas normas?

 Grupa R.A.P.:

luudzu precizeet, kaadaa jautaajumaa

 desa:

kaa jus uztverat eiropas socialas strukturas ietekmi uz krievu intergraciju Latvija un kadi butu jusu ieteikumi sakaraa ar politiski ekonomisko staavokli Latvijas mazturiigajaas gimenees un kaada buutu hipoteeze sakaraa ar to?

 Grupa R.A.P.:

ar sho jautaajumu par krieviem un citaam minoritaateem - muuzikaa mees neredzam nekaadas barjeras un robezhas. 

 Otto:

Kāpēc tik maz pa radio skan dziesma "Karbonāde"??

 Grupa R.A.P.:

savaa laikaa, kad bija aktuaala, nemaz tik reti neskaneeja. Tagad dziesmas laiks ir pagaajis un citas aktuaalas dziesmas.

 Otto:

Vai var kādu atsevišķu dziesmu no jums dabūt par brīvu mp3 formātā uz kompja? Man patīk dziesma "Karbonāde"!

 Grupa R.A.P.:

Otto var sakontakteeties ar muusu menedzheri un atrisinaat sho jautaajumu.

 esse:

Jenoc, izskataas, ka Tu nervozee.:))) Vai pirms koncertiem ir strjoms?

 Grupa R.A.P.:

Jenoc bija Mastera iesauka kaadu laiku. Strjoms ir pirms katra koncerta, bet ir atkariigs, kas tas par strjomu ir domaats. Ja tas ir uztraukums, tad - arii Enijai Lenoksai joprojaam ir uztraukums pirms uzstaashanaas. Ja taads nebuutu, laikam kaut kas nebuutu kaartiibaa. Vairaak strjoms ir ne tik daudz par sevi, bet gan par to, kaa skanees. 

 desa:

nu jums garsho desas? es ceru ka nee

 Grupa R.A.P.:

nav pretenziju. 

 Baners:

Kāpēc jūs vispār muzicējat un vai tas ir vajadzīgs jums, citiem, es neuzbraucu, es gribu saprast to fīlingu. Un vai ir bailes šo fīlingu zaudēt?

 Grupa R.A.P.:

to ir taa gruuti izstaastiit. Fiilingu nevar izstaastiit, tas ir vienkaarshi jaajuut. Mums bija aicinaajums, mees sanaacaam kopaa un speeleejam, jo muuzika bija muusu intereshu lokaa pashaa pirmajaa rokaa. Saakumposmaa, protams, ir ljoti gruuti runaat par kaut kaadu fiilingu. Bija taads laiks, kad uznaac uz skatuves un gribi uzreiz iet prom. 

 Baners:

Ko lasi, ja lasi?

 Grupa R.A.P.:

Masters: peedeejaa graamata, ko izlasiiju, bija Vienpadsmit ar pusi minuutes. Ljoti laba graamata. Artis - es esmu uzkaaries uz Da Vinchi koda

 fane:

Vai fani traucē vai palīdz dzīvot Pastāstiet labāko un sliktāko pieredzi attiecībā uz faniem

 Grupa R.A.P.:

ir robezha, liidz kurai viss ir jauki un patiikami. Ir arii bijushi gadiijumi, kad cilveeks kljuust paaraak uzmaaciigs - zvaniishana pa telefonu un nerunaashana, anoniimi e-pasti... muusu situaacijaa - fanu aktivitaates muus netraucee.

 Otto:

Vai Kuldīga ir nabadzīga pilsēta? Vai ir vēl ievērojami mūziķi no Kuldīgas? Kuru pilsētu varat nosaukt par Latvijas "mūzikas galvaspilsētu"?

 Grupa R.A.P.:

Mees meegjinaasim dariit visu, lai galvaspilseeta panaaktu nedaudz uz Riigas pusi - par dazhaam pilseetaam no Liepaajas. ;) Klasiskaa roka zhanraa taa viennoziimiigi ir Liepaaja. Bet tam nav noziimes, jo agri vai veelu visi muuzikji nonaak Riigaa. Kuldiiga nekaadaa gadiijumaa nav nabadziiga pilseeta - nav gan saprotams, kaadaa kontekstaa tas tiek vaicaats. Kuldiigaa viss notiek!

 lauki:

Man prieks, ka kāda aktīvi muzicējoša grupa ir ne tikai Rīgā, Liepājā vai citā lielajā pilsētā, bet arī mazpilsētā Kuldīgā! Vai tas palīdz, tas, ka esat no mazpilsētas, vai traucē?

 Grupa R.A.P.:

skaidrs ir viens - no radoshaa viedoklja Kuldiiga ir pluss - mees neesam apviljaajushies ar konkreetas vietas stereotipiem par muuziku. Mums nebija iespeejas ietekmeeties no citaam grupaam, jo to vienkaarshi nebija. Atpaziistamiiba nav atkariiga no taa, kuraa pilseetaa ir izveidojusies grupa. Viss ir atkariigs no uznjeemiibas. 

 Kuldiidzniece:

Kur tad paareejie??? :(

 Grupa R.A.P.:

Kuldiigaa!

 sintija:

vai esat pārgulējuši ar nepilngadigu meiteni

 Grupa R.A.P.:

ir naacies. 

 Mikijs Rurks:

Arti pasaki godiigi- pa cik iegādajies savu sarkano Chrysler?

 Grupa R.A.P.:

10500 eiro

 pijole:

Vai jums ir muzikālā izglītība? Tas ir - kāda oficiālā, kaut vai mūzikas skolas? Kādu instrumentu spēli esat apguvuši?

 Grupa R.A.P.:

A.: mana muzikaalaa izgliitiiba ir pusgads klavieru klasee, no kuras mani atskaitiija par nodarbiibu neapmekleeshanu. Man tajaa laikaa bija cita interese - futbols, un taa deelj man naacaas kaveet. Masters - esmu beidzis beernu muuzikas skolu kaa pianists un trombonists. 

 Aktiiviste:

cik Tu labi izskaties.. :P :)

 Grupa R.A.P.:

paldies!

 woolcan:

vai jums ir plānoti kādi koncerti ārpus Latvijas robežām? Zinu, ka vienā no Jūsu Liepājas koncertiem Latvijas 1. rokkafejnīcā albūma "2" koncerttūres laikā par Jūsu mūziku bija ļoti sajūsmināti somu studenti!!! Viena pēc Jūsu koncerta dabūja jūsu dziesmu sarakstu koncertā ko spēlējāt un bija ļoti ļoti priecīga par to! :) Veiksmi Jums!!!

 Grupa R.A.P.:

Somija nav iipashi taalu - mums pret vinjiem nekas nav pretii. Ja buutu iespeeja uzspeeleet vai piedaavaat paardot savus ierakstus, mees neatteiktos.

 ieva:

Vai privātās ballītēs - kāzas, dzimšanas dienas u.tt arī spēlējat? Un ja jā, tad cik tas varētu maksāt! Man tūlīt liels pasākums un baigi gribas jūs uzaicināt! :)

 Grupa R.A.P.:

www.rap.lv

 Cilvēks:

Cik Latvijā grupām sanāk nopelnīt par vienu koncertu?

 Grupa R.A.P.:

diezgan nekorekts jautaajums. Viss ir atkariigs no taa, cik aktuaalajaa briidii grupa ir aktuaala un pieprasiita. Muusu gadiijumaa - maizei sanaak. Mees varam atljauties pieaicinaat viesmaakslinieku un investeet grupas attiistiibai.

 uno:

Arti, pastāsti par savu uzvārdu. Cik noprotu, tas ir lietuviešu. Zinu, Tu neļauj to latviskot - Dvarjons. Kā Tu pats to loki? Piemēram, Artim...?

 Grupa R.A.P.:

Mans uzvaards kopsh dzimshanas ir Dvarionas. Uzvaards nelokaas, bet pasee man shobriid ir Dvarjons. Tas ir saistiits ar vienu shiis valsts pavaajo likumu - latviskoshanu.

 Aktiiviste:

hey.. kaa juties shodien..?? kaajas nesaap..? 

 Grupa R.A.P.:

nee, Diaana, kaajas nesaap. :) vakar bijaam speeleet skvoshu - kaajas driizaak saapees riit, bet gan jau buus labi - ieiesim vecajaas sliedees. 

 ddd:

Un vai Tev ir draudzene?:)

 Grupa R.A.P.:

Masters - man ir draudzene un sieva vienaa personaa. Artis - man shobriid draudzenes nav.

 eror:

Kādās valodās runā?

 Grupa R.A.P.:

latviski, krieviski (starp citu, iemanjas tiek zaudeetas, jo nav tik biezhi lietota), sarunvalodaa - angliski. Masters, es labaak runaaju vaaciski, nekaa angliski. Un veel - pupinjvalodaa runaaju!

 ģeogrāfe:

un kā jums patīk Latvija - kā zeme un valsts?

 Grupa R.A.P.:

protams, neiet visiem labi, citiem ir gruutaak, citiem vieglaak - bet ar katru dienu man shii zeme iepatiikas aizvien vairaak. Kaut vai skaisto meitenju zinjaa ;) var braukaat apkaart, bet vienmeer gribas atgriezties

 puiff:

kas tev garšo?

 Grupa R.A.P.:

vieglaak atbildeet, kas negarsho. Es nelabpraat izveelos grikjus. Gatinjam, muusu bunjgjierim ljoti negarsho siipoli. Man garsho jebkas, kas ir labi pagatavots

 hrjak:

Kāpēc jūs nespējat noorientēties uz ko konkrētu. Albumā iekļautas dziesmas gan latviešu, gan angļu valodā. Sanāk tāds mistrojums... Izskatās, ka jūs īsti nezināt, ko gribat panākt, uz kādu auditoriju tēmēt.

 Grupa R.A.P.:

shis ir taads diezgan kompliceets jautaajums. R.A.P. veesture ir taada, ka mees saakumaa dziedaajaam tikai anglju valodaa. Jaunajaa albuumaa ir 6 latvieshu un 8 anglju dziesmas. To var saukt arii kaa "2 albuumi vienaa". Mees apsveeraam variantu izdot 2 atsevishkjus albuumus, bet zuda jeega izdot albuumu anglju valodaa, jo mees nejuutamies gana speeciigi aarpus Latvijas. Shobriid taa arii neshkjiet prioritaate - iespeejams, naakoshajaa gadaa mees arii saaksim domaat, kaa iepatikties cilveekiem, kas nedziivo Latvijaa. Starts vareetu buut darbs ar Baltijas valstiim. mees neesam vieniigie, kas izdod albuumu ar dziesmaam divaas valodaas. 

 mya:

Sveiks! Vai Jūs pēc koncertiem tusējat ar faniem - fanēm? Patiesībā Jūs esat vienreizēji un Jūsu dziesmu teksti ir patiešām labi! Kad un kur būs tuvākais koncerts? Aizkrauklē kādreiz būsiet?

 Grupa R.A.P.:

Aizkrauklee shiis tuures ietvaros mees nebuusim, kaadeelj taa, gruuti pateikt. Tuvaakais koncerts - Riigaa, Studentu klubaa. Par tuseeshanu ar faniem - protams, mees peec koncertiem tiekamies ar tiem, kas veelas aprunaaties, nofotografeeties un ieguut autograafus.

 Jurmalniex:

Kāpēc koncerttūrei izvēlējāties iesildošo grupu Faceless? Kad būs koncis Jūrmalā?

 Grupa R.A.P.:

www.rap.lv

 sese:

Kādus darbus proti? Kādus esi strādājis?

 Grupa R.A.P.:

par visu grupu - Shtrubis ir elektrolietu speciaalists, Gatinjsh, kas sit bungas, ir galjas speciaalists, es straadaaju radio SWH Rock, Masters paarstaav Kuldiigas eedinaashanas biznesu. 

 Pircējs:

Kādu Latvijas mūziku disku tu pats legāli pirktu veikalā? Kurš tavuprāt būtu tā vērts?

 Grupa R.A.P.:

Latvieshu grupas kaut kaa nenaakas pirkt, jo darbs (radio SWH Rock) taads, ka liidz maniim nonaak prezentaacijas diski. Nemaz neatceros, kad buutu pircis kaadu disku. Kaa negribaas saukt konkreetus vaardus.... No jaunajiem ir daudzas grupas, kuraam ir noveerojams liels darba spars un meerkjis kaut ko sasniegt, piemeeram Double Faced Eels. No vecajiem - Peerkons. Nesen sarunaa ar kaadu fotograafu runaajaam, ka Mirdzas Ziiveres balss potenciaals veel nav izmantots liidz galam.

 Fane:

man patīk tava balss, Arti! Gan dziesmās, gan radio ēterā. Kāda grupa vai mākslinieks tevi pašu visvairāk iespaidojis?

 Grupa R.A.P.:

Masters - manu balsi neviens nav iipashi iespaidojis. Iespeejams, ka muziceeshanas saakumstadijaa bija kaut kaadi maakslinieki, kurus vairaak klausiijaamies un no kuriem iespaidojaamies. Shobriid ir taa, ka necenshos ne no viena iespaidoties. Artis - neesmu meegjinaajis liidzinaaties nevienam. Iedvesmu ir devushi 2 cilveeki - Maikls Hachems no INXS, no kura esmu meegjinaajies maaciities skatuves uzvediibu un vokaalaas lietas, un Deivids Gahans no Depeche Mode. 

 Genādijs:

KO jūs te visi muļķības jautājat? Man ir nopietns jautājums - kā jūs paši domājat - par ko ir jūsu dziesmas? Ko tās cilvēkiem pasaka? vai liek aizdomāties? Kāds ir mesidžs? Vai arī, jūsuprāt nemaz nevajag mesidžu, lai kāptu uz skatuves?

 Grupa R.A.P.:

kopsh grupas pirmssaakumiem mums ir paarlieciiba - muusu muuzikaa mesidzhs no dziesmaam ne vienmeer speelee primaaro lomu. Tas ir izskaidrojams arii tajaa, kaa top muusu dziesmas. Ne vienmeer ir taa, ka vispirms top vaardi, un peec tam muuzika. Dziesmu teksti dazhkaart ir pietiekoshi abstrakti, lai katrs tajaa uztvertu pavisam citu mesidzhu. Kaa notiek dziesmu radiishanas process - kaadam ir kaads motiivs, ideja, kas tiek izveersta un apspeeleeta meegjinaajumu laikaa. Atkariibaa no noskanjojuma gabali attiistas vai neattiistas. Kad melodija ir izkristalizeejusies, domaajam taalaak. Vispirms spontaani top muuzika, un tikai peec tam top teksts. Taapat arii ir ar vokaalo ziimeejumu. 

 Kuku:

Un kā ar citiem kaitīgiem ieradumiem? Cigaretes, zālīte?

 Grupa R.A.P.:

Par cigareteem - ir kas smeekjee, kas nesmeekjee. Mees nesmeekjeejam. Zaaliite? Esam dzirdeejushi, bet atbildi guusiet, paklausoties muusu jauno albuumu - Maize. To varees noklausiities arii Apollo portaalaa.

 Pudele:

Hei, veči! Kā jūsu grupā ar alkoholu? Vai pirms koncertiem iedzerat? Zinu, ka ir grupas, kas bez pāriz pudelēm grādīgā uz skatuves nemaz nekāpj:))

 Grupa R.A.P.:

kopumaa par visiem ir gruuti atbildeet. Es gandriiz pirms katra koncerta iedzeru 50 vai 100 gramus - balss saishu iesildiishanai un asinsritei. Mums nav paradums piedzerties pirms koncerta. Tas, kas notiek peec - nav paredzams.

 koks:

Jā! Kāpēc jums tik līdzīgs nosaukums ar grupu Rāpuļi ar putniem?

 Grupa R.A.P.:

jaa, nosaukums ir liidziigs, liidz 1999.gadam mees ar vinjiem ciiniijaamies par nosaukumiem. Un tad mees panaacaam vienoshanos, vinji mums samaksaaja, lai mees paarsauktos par R.A.P.

 elf:

R.A.P kāpēc nevar izvēlēties latviešu vārdu. piem. sķetere

 Grupa R.A.P.:

kaapeec domaajat, ka shim nosaukumam nav latviska izcelsme?

 Burbuļonkuls:

Kāpēc jaunajam albūmam ir tieši tāds nosaukums - Maize? Vai tad muzicēšana ir jūsu maizes dabrs?

 Grupa R.A.P.:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu