Latvijā izdots Nika Keiva romāns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grāmatu sērijā «Dienas grāmata» izdots populārā austrāliešu mūziķa, dzejnieka un aktiera Nika Keiva (Nick Cave) pirmais un pasaulē lielu atzinību guvušais romāns “Un ēzelis ieraudzīja eņģeli” (And the Ass Saw the Angel, 1989) ir uzskatāms par vienu no spilgtākajām un neparastākajām debijām literatūrā.

Eikrids Eikrovs, izstumts no sabiedrības, mēms un vientuļš, bet dievišķas iedvesmas pilns, piedzimst, uzaug un dzīvo šausmu pilnā Ukuloras ielejā, kurā valda karikatūriski sludinātāji un pravieši, asinsgrēks un tumsonība. Kad dievbijīgie pilsētnieki kādu atradeni pasludina par Visvarenā izraudzītu, Eikridā mostas nemiers. Viņš mazulīti Betu uzlūko pavisam citādi, un viņa pārliecība un arvien pieaugošā savrupība, un neprāts var radīt drausmīgas sekas viņiem abiem…

Spēcīga, poētiska un nevaldāma proza. Neatvairāma un satriecoša savā barokālajā krāšņumā. Ja sen meklējat kādu, kas spēj rakstīt kā visrūdītākais klasiķis un pārsteigt ar pārdroša teksta ambīciju pamatotību, — tad tieši šo grāmatu ir vērts izlasīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu