Internetā var balsot par Eiropas Gada cilvēku Latvijā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Eiropas kustības Latvijā» (EKL) mājas lapā internetā ikviens līdz 7. decembrim var nominēt un balsot par Eiropas Gada cilvēku Latvijā.

EKL projektu vadītājs Māris Noviks aģentūrai BNS pirmdien pastāstīja, ka uz Eiropas Gada cilvēka godu Latvijā var pretendēt «jebkurš Latvijas iedzīvotājs, kurš pagājušajā gadā paveicis nozīmīgas lietas saistībā ar Latviju Eiropā un Eiropu Latvijā».

Pagaidām visvairāk balsu saņēmis Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, taču balvas saņemšanai nominēti arī politiķi, sportisti, kultūras cilvēki un citi sabiedrības pārstāvji.

www.eiropaskustiba.lv

Eiropas Gada cilvēka Latvijā apbalvošanas ceremonija notiks 9. decembrī.

EKL Eiropas Gada cilvēku Latvijā izvirza kopš 1998. gada. Pērn par Eiropas Gada cilvēku tika atzīts Eiropas Parlamenta deputāts Georgs Andrejevs, savukārt 2003. gadā — futbolists Māris Verpakovskis. Par 2002. gada Eiropas cilvēku Latvijā kļuva dziedātāja Marija Naumova, 2001. gadā šo nosaukumu ieguva Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. 2000. gadā visvairāk balsu saņēma Renārs Kaupers un grupa «Prāta Vētra», 1999. gadā — politiķis un valstsvīrs Valdis Birkavs, savukārt 1998. gadā — publicists un Eiropas Komisijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu