NRTP izvērtēs «100 g kultūras»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) izvērtēs Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu «100 g kultūras», jo tajā 2. novembrī izskanēja cieņu aizskaroši viedokļi. Par to aģentūrai LETA pastāstīja padomes juriskonsulte Ina Poriete.

NRTP pieprasījusi šā raidījuma ierakstu, un pēc tā noskatīšanās padomes sēdē tiks lemts par turpmāko rīcību. Poriete norādīja, ka raidījumu būšot ļoti grūti izvērtēt, jo šis ir ētisks pārkāpums. Radio un televīzijas likuma 17. pants paredz, ka raidījumi jāveido pēc vispārpieņemtiem žurnālistikas un ētikas standartiem.

Raidījuma producente Ieva Rozentāle aģentūrai LETA sacīja, ka, pēc raidījuma veidotāju ierosinājuma, tas nav rādīts atkārtojumā LTV ēterā. Interneta portālā «apollo.lv» publicēta arī veidotāju atvainošanās visām personām, kuras tikušas aizskartas vai aizvainotas.

Raidījuma atkārtojums televīzijā netika pārraidīts, jo veidotāji uzskatīja, ka to nevar darīt bez LTV komentāra. Tā kā raidījumu patlaban var noskatīties tikai internetā, arī atvainošanos var izlasīt internetā, nevis LTV ēterā.

Rozentāle norādīja, ka raidījuma vadītājam Rihardam Bargajam izteikts aizrādījums un par raidījumu ilgi diskutējuši veidotāji. Iekšēji problēma esot atrisināta, uzskata Rozentāle.

2. novembra raidījumā «100 g kultūras», kura tēma bija «Vai rakstnieks ir sociālpolitiska figūra?», viesi bija jaunie literāti Agnese Krivade un Edmunds Frīdvalds. Brīvās diskusijas laikā raidījuma vadītājs meklēja kopsakarības starp Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vārdu un vārdu «vairošanās» un aicināja prezidenti novadīt «tautas vairošanās paraugstundu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu